Ana içeriğe atla

Ortez, fonksiyonunu kısmen veya tamamen kaybetmiş vücut segmentini desteklemek, harekete yardımcı olmak, deformite oluşma riskini azaltmak ve var olan deformiteleri düzeltmek amacıyla uygulanan gereçlerdir.

Protez, travma ya da hastalık sonucu uzvunu kaybetmiş ampute bireylerin fonksiyonel seviye ve bağımsızlığını artırmak amacıyla bireye özel ölçülerle tasarlanıp üretilen cihazdır.

Ortez Protez Bölümü, ortez ve protezlerin biyomekanik temellere göre değerlendirilmesi, tasarlanması, üretilmesi ve uygulanmasını bilimsel ve teknolojik temellere dayandırarak eğitim veren lisans bölümüdür.

Ortotist-Prostetist, toplum içindeki statüleri değişen kişilerin fonksiyonel seviye ve bağımsızlığını artıran, yardımcı gereçleri ve bilimsel yöntemlere dayalı yardımcı teknolojileri tasarlayan ve üreten bir meslek dalıdır. 4 yıllık eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler “Ortez Protez Lisans Diploması” ile “Ortotist-Prostetist” unvanı alarak mesleğini yapmaya ve uygulamaya hak kazanan kişidir.

Mezunlar kamu kuruluşları ve özel sektör hastanelerinde, ortopedik ortez protez yapım ve uygulama merkezlerinde, ayak sağlığı merkezlerinde ve üniversitelerde önlisans, lisans ve lisansüstü eğitim kadrolarında akademik personel olarak görev alabilirler.

Bölümümüz bilimselliğin ön planda olduğu, yenilikleri ve alandaki değişiklikleri takip eden eğitim-öğretim anlayışıyla geleceğin Ortotist-Prostetistlerini ülkemize kazandırmayı hedefleyen eğitim ve öğretim sunmaktadır.

Ekleme Tarihi: 24/05/2022 - 10:50Son Güncelleme Tarihi: 24/05/2022 - 10:50