Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi

Mühendislik ve Doğa Bilimleri

Fakültemiz; yurt dışı tecrübeli dinamik akademik kadrosuyla araştırma odaklı, yoğun laboratuvar ve uygulama imkânı sağlayan, yüksek akademisyen / öğrenci oranı sunan, uluslararası normlarda kaliteyi hedefleyen bir yapıdadır.

Fakültemiz, kuruluşundan itibaren kısa zamanda öğretim üyesi başına düşen proje ve fon miktarı bakımından Türkiye'nin önde gelen mühendislik fakültelerinden biri olmuştur.

Fakültemizde araştırma ön plana çıkmaktadır; Üniversitemizde yürütülen dış kaynaklarca fonlanmış çalışmaların önemli bir kısmı Fakültemiz tarafından yürütülmekte olan çalışmalardır. Fakültemiz bünyesinde "5G ve Ötesi Haberleşme Teknolojileri", "Hesaplamalı Kamera Teknolojileri", "Yenilikçi Mikroskop Teknolojileri" gibi araştırma laboratuvarları bulunmaktadır. Bunun yanında Medipol, Türkiye'de 6G için ilk araştırma laboratuvarının kurulması adına gerekli çalışmaları başlatmıştır.

Medipol, Tersine Beyin Göçünün Öncüsü Oldu!

Fakültemiz öğretim üyelerinin neredeyse tamamı yurt dışından gelerek ülkelerinde hizmet vermeye başladı. Akademisyenler, beyin göçüne ek olarak yurt dışındaki seçkin üniversite, enstitüler ve şirketlerle ülkemiz arasında köprü vazifesi görecek. ABD başta olmak üzere Almanya ve Japonya gibi ülkelerden gelen bilim insanları Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde ders veriyor.

Yurt Dışında İngilizce Eğitimi

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesine yerleştiği puan türünde ilk 1.000'e giren öğrencilerin ABD'deki barınma ve İngilizce Hazırlık Eğitimi giderleri ile her yıl Mütevelli Heyeti'nin belirlediği kontenjan dahilindeki öğrencilerin eğitim giderleri üniversitemizce karşılanacaktır. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi; sanayi ve araştırma kurumlarında tasarım, üretim, uygulama ve Ar-Ge çalışmalarında başarı ile görev alabilecek, problem çözmede sistematik yaklaşıma sahip, takım çalışmasına yatkın, çevreye duyarlı, sosyal, ekonomik ve etik konularında bilinçli ve sorumlu, lider özelliklerine sahip mühendisler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Fakültemizde öğrencilere çift ana dal ve yan dal programlarına katılma imkânı sunulmuştur. Öğrencilerimiz gerekli koşulları sağladıkları takdirde Fen-Bilimleri Enstitüsü altındaki kendi uzmanlık alanları ile ilgili bölümlerden birinde bütünleşik yüksek lisans yapma imkânına sahip olabileceklerdir.

mğhendislik

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Güz Dönemi Sonu Azami Süresini Tamamlayan Öğrenciler için Ek Sınav Programı

27 Şubat 2024
mğhendislik