Ana içeriğe atla

Tıbbi Araştırma Merkezi (MEDİTAM)

1

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilim ve Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (SABİTA) bünyesindeki Tıbbi Araştırma Merkezi (MEDİTAM), uluslararası etik standartlara uygun şekilde ve en ileri teknolojik sistemler ile deney hayvanlarının üretimi, hayvan refahı standarlarında barınma ve bakımının sağlanması ile bünyesindeki donanımlı laboratuvarlarıyla eğitim ve bilimsel araştırmalara katkı sağlamak amacıyla kurulmuştur.

Merkez, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nden 30.10.2013 tarih ve 091 numaralı “Sıçan, Fare, Transgenik Fare, Tavşan, Axolotl(amfibi), Zebra balığı ve Japon balığı gibi farklı türlerdeki laboratuvar hayvanlarında Üretici/ Kullanıcı/ Tedarikçi Kuruluşlara Mahsus Çalışma izni” almıştır.

MEDİTAM başta üniversitemiz olmak üzere yerli ve yabancı üniversitelerdeki lisansüstü programlarda yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin araştırmalarını ve tezlerini yürütebilmelerine, öğretim üyeleri ve araştırmacıların gözlem, deney, proje, araştırma ve çalışmalarına olanak sağlaması açısından gelişmiş bir altyapı ve teknik destek sunmaktadır.

Merkez bünyesinde düzenlenenen sertifika eğitim kursları, seminerler ve konferanslar ile bilimsel araştırmalara yeni başlayan öğrenci ve genç akademisyenlerin gelişimine, lisans ve lisansüstü düzeyde teorik bilgi ve uygulama becerisinin pekişmesine olanak sağlamaktadır.

Merkezde alanına göre spesifik donanım içeren laboratuvar ve odalar araştırmacıların kullanımına sunulmuştur. Bunlar; Davranış ve Ağrı Laboratuvarı, Genel ve Özel prosedür Odaları ve Transgenik Hayvan Araştırma Laboratuvarıdır.

Birimin amaçları

  • Tıp alanındaki deneysel araştırmalara gerekli desteği sağlayacak her türlü altyapıyı kurmak ve çalıştırmak.
  • Kendi bünyesinde ulusal ve uluslararası düzeyde yaygın etkisi yüksek olan projeler, yayınlar ve ürünler üretmek.
  • Yeni bilgiler üreterek araştırmalara, ulusal laboratuvar hayvanları bilimine ve refahına katkı sağlamak.
  • İstanbul Medipol Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu (İMÜ-HADYEK ) ile işbirliği içinde çalışmak ve gerektiğinde birimde yapılacak çalışmaları birlikte denetlemek.
  • İMÜ-HADYEK ile birlikte “Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası” kurslarını ve özel eğitim programlarını organize etmek.
  • Laboratuvar hayvanları için gerekli: sıcaklık, nem, ışık periyodu, ses izolasyonu, iklimlendirme, refah ile standart çevresel koşulları sağlamak.
Ekleme Tarihi: 05/10/2022 - 14:39Son Güncelleme Tarihi: 28/02/2023 - 14:11