Beslenme ve Diyet Danışmanlık Merkezi

Merkezde öğrencilere, mezunlara ve üniversite personeline öncelikli olmak üzere bilgi almak isteyen tüm ilgililere «Yaşam Boyu Sağlıklı Beslenme» ve «Hastalık Durumlarında Beslenme» danışmanlık hizmeti verilmektedir. Merkezin amacı danışanlarda sağlıklı ve kaliteli yaşamın temeli olan yeterli ve dengeli beslenme bilincinin oluşturulmasıdır.

Bu kapsamda ilk olarak danışmanlık hizmeti verilecek olan kişilerin vücut analizleri (vücut yağ, kas, su oranları vb.) yapılarak sonuçları değerlendirilir, kişilerin beslenme alışkanlıkları öğrenilir ve genel beslenme durumları saptanır. Danışanların hedeflerine ulaşma süreçlerini destekleyecek beslenme ve diyet hizmetleri sunulur, haftalık veya 15 günlük aralıklarla diyet takibi sağlanır.

Merkez kuzey kampüste olup, danışmanlık hizmetleri randevu sistemiyle verilmektedir ve hizmetler ücretlidir.

Öğrenciler, personel, mezunlar ve dış katılımcılar için farklı danışmanlık paket programları oluşturulmuştur. Öğrenci, personel ve mezunlar için ücretler indirimlidir.

YAŞAM BOYU SAĞLIKLI BESLENME  • Bebeklik, çocukluk, ergenlik, yetişkinlik, gebelik, emziklilik ve yaşlılık dönemlerinde yeterli, dengeli ve doğru beslenme.

HASTALIK DURUMLARINDA BESLENME • Ağırlık yönetimi (Şişmanlık, zayıflık) • Diyabet (tip 1, tip 2, gestasyonel diyabet vb.) • Reaktif hipoglisemi • Hipertansiyon • Metabolik sendrom • Kalp-damar hastalıkları • Hiperlipidemi (Yüksek kolesterol, trigliserid vb.) • Karaciğer ve safra kesesi hastalıkları • Mide ve bağırsak hastalıkları • Böbrek hastalıkları • Yeme bozuklukları ( anoreksiya, bulimia vb.) • Alerji • Kanser • Gut

• Polikistik over sendromu gibi hastalık durumlarına özgü beslenme programları hazırlanmakta ve diyet danışmanlığı hizmeti verilmektedir.

Danışmanlık hizmetleri randevu sistemiyle verilmektedir. Detaylı bilgi ve randevu için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Uzm. Dyt. Cansu Yurdakul Eliaçık Telefon: 0216 681 53 26  E- Mail:  [email protected]

Beslenme ve Diyet Danışmanlık Merkezi Başvuru Formu için tıklayınız.

Ekleme Tarihi: 07/04/2022 - 12:37Son Güncelleme Tarihi: 15/01/2024 - 09:17