Ana içeriğe atla
Beslenme ve Diyetetik

Değerli Öğrencilerimiz ve Öğrenci Adaylarımız,

Günümüzde sağlığın korunması, hastalıkların önlenmesi ve yaşam kalitesinin artırılması; bilimsel temellere dayalı, yeterli ve dengeli beslenme ilkelerinin uygulanması ile mümkündür.  Beslenme ve Diyetetik alanının, sadece kişisel değil, aynı zamanda toplum sağlığının sürdürülebilirliği açısından da stratejik bir önemi vardır. Bu alanda görev yapan diyetisyenler; sağlık hizmetlerinde danışmanlık yapmalarının ötesinde, toplumsal farkındalığı artıran, bilimsel çözüm üreten ve önleyici sağlık hizmetlerine yön veren meslek profesyonelleridir. Diyetisyenler; hastanelerden toplu beslenme sistemlerine, besin ve sağlık endüstrisinden kamu politikalarına kadar birçok alanda etkin görev alır. Bilimsel yeterliliğin yanı sıra etik sorumluluk, empati, iletişim ve sürdürülebilirlik bilinci bu mesleğin vazgeçilmez unsurlarıdır.

Obezite başta olmak üzere diyabet, kalp-damar hastalıkları, yeme bozuklukları gibi beslenme kaynaklı kronik hastalıklar günümüz yüzyılında hızla artmaktadır. Bunun yanında besin güvencesizliği, iklim değişikliğinin beslenme üzerindeki etkileri, çevresel sürdürülebilirlik ve sağlık hizmetlerine erişimdeki eşitsizlikler, çağımızın önemli sorunları arasındadır. Tüm bu zorluklarla mücadelede, diyetisyenlik mesleği çok yönlü yaklaşımıyla anahtar rol oynamaktadır.

İstanbul Medipol Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü olarak; bilimsel donanıma sahip, mesleki ve toplumsal sorumluluklarının bilincinde, üretken, sorgulayan ve çevresel farkındalığı yüksek diyetisyenler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Müfredatımız; güncel bilimsel gelişmeler ışığında, uygulama temelli ve disiplinler arası yaklaşımla hazırlanmış ve öğrencilerimizin çok yönlü gelişimini desteklemektedir.

Öğrencilerimize; klinik beslenme, toplum beslenmesi, toplu beslenme sistemleri, laboratuvar uygulamaları patent ve araştırma projeleri gibi birçok alanda bilgi ve deneyim kazandıran zengin bir öğrenim ortamı sunuyoruz. Eğitim programımız, 2019 yılından bu yana Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (SABAK) tarafından akredite edilmiştir. Bölümümüz ayrıca, 1978 yılında kurulan ve alanın en köklü kuruluşlarından biri olan Avrupa Diyetetik Dernekleri Federasyonuna (EFAD) Türkiye’den kabul edilen sayılı üyelerden biridir.

Unutmayalım ki, sağlıklı bir gelecek için sağlıklı beslenme vazgeçilmez bir yatırımdır. Tıp tarihinin öncülerinden Hipokrat’ın da dediği gibi,

“Yedikleriniz ilacınız, ilacınız yedikleriniz olsun”

Bu bilinçle, sağlıklı bireyler, sürdürülebilir toplumlar ve yaşanabilir bir dünya için çalışmalarımıza aynı kararlılıkla devam ediyoruz…

Sevgilerimle,

Prof. Dr. Gülgün Ersoy
Sağlık Bilimleri Fakültesi 
Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı

Beslenme ve diyet uzmanları; büyüme-gelişmenin sağlanması, sağlığın korunması, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin artırılması için beslenme biliminin ilkeleri doğrultusunda bireysel ve toplu beslenmenin plan ve programlarını düzenleyen; besin öğesi, besin ve beslenmeden kaynaklanan sağlık sorunlarını araştırıp değerlendiren, çözüm geliştiren, var olan besin kaynaklarının ekonomi ve sağlık kurallarına uygun olarak kullanılmasını sağlayan, besin denetimini yapan, bu konularda bireyi ve toplumu bilgilendiren, bilinçlendiren, doğuştan ve sonradan oluşan hastalıklar ve diğer özel durumlarda diyet programları planlayan, uygulatan, izleyen ve eğitim veren sağlık profesyonelleridir.

Ekleme Tarihi: 07/04/2022 - 14:56Son Güncelleme Tarihi: 09/05/2025 - 12:58