İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ortez ve Protez bölümü ülkemizde ilk defa ortez protez alanında lisans eğitimi vermek üzere 2014-2015 eğitim öğretim yılında Kavacık Yerleşkesi Kuzey Kampüsü’nde eğitime başlamıştır. Kurucu Bölüm Başkanı Prof. Dr. Z. Candan ALGUN’dur. 2016-2017 öğretim yılı itibari ile Kavacık Yerleşkesi Güney Kampüsü’nde devam etmektedir.  Bölümümüz ilk mezunlarını 2017-2018 eğitim öğretim yılında 14 kişi ile vermiştir. Lisansüstü programımız da eğitim öğretime 2017-2018 yılında başlamıştır. Güney Kampüsümüzde bulunan İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)’nın desteği ile kurulan Protez Ortez Merkezi (POMER) 2016 Kasım ayında aktif hale gelmiştir ve bölümüzde eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme çalışmaları ve klinik mesleki uygulamalar POMER bünyesinde yürütülmektedir. POMER sahip olduğu modern makine ekipman ve yaklaşık 400 m2’lik bir alan ile Türkiye’de en ileri teknolojiye sahip ortez protez merkezlerinden biri olmuştur. 2020-2021 döneminde toplam 85 öğrenci, 5 akademik çalışan ve 5 idari çalışan ile eğitim ve öğretime devam edilmektedir.

Canlı DestekBilgi Talep Formu