Ana içeriğe atla

Bilgi Teknolojileri Dairesi

Yükseköğretim, içinde bulunduğumuz dijital çağda en hızlı dönüşen alanların başında geliyor. Yöntem ve içerik açısından yaşanan hızlı dönüşümün sürekli yeni altyapılar ve yazılımlar ile desteklenmesi, modern bir üniversitenin ana unsurlarından.

Medipol ailesi olarak son yıllarda bilişim teknolojileri alanında ciddi yatırımların altına imza attık. Bunun sonucu olarak Üniversitemiz, gerek teknolojik altyapısı gerekse ürün ve çözüm geliştirme kabiliyetleri ile ön plana çıkıyor.

Yüksek kapasite ve güvenlik seviyesine sahip veri merkezimizde hem üniversitemiz hem de bağlı hastanelerimizde ihtiyaç duyulan tüm sistem, altyapı ve yazılımları özel bulut merkezli hizmetler olarak sağlıyoruz. Veri merkezimiz aynı zamanda ülkemizin tek Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları Merkezi (REMER) bünyesinde hizmet vermekte olan genetik tanı merkezinin biyoinformatik işlemlerinin yürütüldüğü Yüksek Performanslı Bilgisayar (HPC) sistemine ev sahipliği yapıyor

Üniversite bünyesinde geliştirdiğimiz MEBİS yazılımı, tüm akademik ve idari süreçlerimizin merkezinde duruyor. Esnekliği, entegrasyon kabiliyeti ve arkasındaki güçlü bilgi birikimi ile MEBİS, sadece Medipol Üniversitesine değil, ülkemizde dijital dünyaya kapıları açık olan bütün üniversitelerimize hizmet etmeye hazır bir çözüm. Benzer uygulama, servis ve çözümleri ARGE merkezi çerçevesinde ürünleştirme yolunda çalışmalarımız devam ediyor.

VDI (Sanal Desktop Altyapısı) ile kaynaklarımızı merkezi olarak son derece esnek bir yapıda kullandırıyoruz. Örneğin yeni bir sanal sunucunun veya yeni bir sanal bilgisayarın kurulumu sadece birkaç dakika sürüyor. Yüzlerce VDI bulunan bilgisayar laboratuvarlarımızda herhangi bir yazılımın tüm bilgisayarlara kurulumu sadece 10 dakikamızı alıyor.

Kampüslerimizin tüm alanlarında ve yurtlarımızda sağladığımız sınırsız internet erişimi, akıllı kürsü, akıllı tahta, bilgilendirme ekranları, yüz tanıma sistemleri, 7/24 öğrenci ve akademisyenlerimizin hizmetinde.

Dijital dönüşüm, Medipol Üniversitesinin tüm akademik ve idari süreçlerinin merkezinde olan ve yönetimimiz tarafından kuvvetle desteklenen bir yaklaşım.

Dijital dönüşüm ile aynı işin aynı yöntemlerle aynı süreçlerle daha iyi yapılması değil, işin kendisinin teknoloji vasıtası ile tamamen dönüştürülerek farklı bir şekilde, daha etkin, daha verimli, daha hızlı, daha ucuz yapılmasını, hatta gerektiğinde sürecin yok edilmesini kastediyoruz.

Birimlerimiz arasındaki mesafenin ve anlayış farkının ortadan kaldırılması, dijital dönüşümün en önemli hedeflerinden biri. İş birimlerinin sadece kendi adacıklarında çalışarak iş üretmeye çalışması yerine ilgili tüm ekipler ile koordinasyon halinde çıktı üretmesi sayesinde çok daha verimli sonuçlar elde edileceğini biliyoruz.

Bir yandan akademik ve idari birimlerin ihtiyaç duyduğu servis ve hizmetleri kaliteli, sürdürülebilir, güvenli ve planlı olarak sağlarken bir yandan da üniversitemizin hiç bitmeyecek dijital dönüşüm yolculuğuna eşlik etmeye devam ediyoruz.

Bilgi Teknolojileri Dairesi’nin Temel Görevleri

  • Üniversite bünyesindeki tüm kurumların BT merkezi altyapısının planlanması, kurulması, işletilmesi, sorunlarının giderilmesi ve kullanıcı desteğinin sağlanması.
  • Veri merkezlerinin 7/24 esasına göre %99.99 süreklilik esasına göre işletilmesi.
  • Üniversitenin ve bağlı hastanelerin arasındaki iletişim hatlarının sürekliliğinin sağlanması.
  • Altyapı, yazılım, veritabanı, iletişim hattı ve servislerin güvenliğinin sağlanması.
  • Yazılım ihtiyaçlarının tespiti, analizi, temini ya da Üniversite bünyesinde üretilmesi.
  • Üniversitenin resmi web sitesinin ve üniversiteye bağlı tüm resmi web sitelerinin yönetiminin yapılması.
  • Üniversite bünyesinde kullanılan tüm kurumsal uygulamaların servis, değişiklik, problem, kapasite ve performans yönetiminin yapılması.   
  • Akademik ve idari kadronun ihtiyacı olan BT destek hizmetlerinin sağlanması.
  • Üniversite bünyesindeki tüm akıllı altyapıların planlama ve yönetiminin yapılması.
  • Akademik ve idari süreçlerde dijital dönüşüm inisiyatiflerine destek olunması.
Ekleme Tarihi: 15/12/2023 - 18:35Son Güncelleme Tarihi: 16/12/2023 - 11:16