Ana içeriğe atla

Vardarlıer’in faydalı modeli TÜRKPATENT tarafından tescil edildi

29.11.2023

İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Pelin Vardarlıer tarafından geliştirilen faydalı model, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edildi.

IMG_3637.PNG

İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Pelin Vardarlıer tarafından geliştirilen “Kullanıcıların İş Görüşmesi Deneyimi Kazanmasını Sağlayan Bir Sistem” başlıklı faydalı model Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edildi. Söz konusu faydalı model, kullanıcı ara yüzü vasıtasıyla sanal ortamda iş görüşmesi deneyimine olanak sağlıyor. Sistem; kullanıcı ara yüzü, sunucu, mülakat bilgileri veri tabanı, dil işleme, davranış analizi, sanal mülakat, raporlama ve sosyal medya entegrasyonu birimlerini bünyesinde barındırırken aynı zamanda web üzerinden sistemin işleyişi ve süreçleri detaylandırılabiliyor.

“GERÇEK İŞ GÖRÜŞMESİ DENEYİMİ SUNACAK”
Doç. Dr. Pelin Vardarlıer, tescil edilen faydalı modelin kullanıcıların iş görüşmesi deneyimi kazanmasına olanak sağlayacağını söyledi. Kullanıcıların sistem sayesinde çalışacağı ofis ortamında yapılacak işi önceden deneyimleme fırsatı elde edeceğini kaydeden Vardarlıer şöyle dedi: “Adaylar mülakatlara hazırlanmak için çeşitli kurslara veya danışmanlara başvuruyor ama maddi sıkıntıda olan adaylar için bu ücretleri karşılamak oldukça zor. Bunun yanı sıra, adaylar kurslarda doğrudan iş görüşmesi atmosferinde mülakat şansını neredeyse hiç yakalayamıyor. Benim çalışmam ise iş görüşmeleri için hem deneyim kazanmaya olanak sağlıyor hem de aşamalı olarak sunulan mülakat simülasyonlarında kullanıcının başarısını puanlıyor. Ayrıca kullanıcı bu sistem sayesinde çalışacağı ofis ortamında yapılacak işi önceden deneyimleme şansı elde edecek. İşle yetkinliklerini eşleştirerek o işin kendisi için uygun olup olmadığına kendisi karar verebilecek.”

“ZAMAN VE MALİYET AÇISINDAN FAYDA SAĞLAYACAK”
Uygulamayı kullananların sanal gerçeklik desteğiyle mevcut çalışanların gün içinde uğraştığı sorunlarla da yüzleşebileceğini ifade eden Vardarlıer şöyle devam etti: “Sistem, adayın sanal ortam içerisinde aslında mülakatı kendi kendisiyle yapmasını sağlayacak ve adayın dijital ikizi çıkarılacak. Böylelikle aday, kendi kendiyle yapmış olduğu mülakatta soruları kendisine sorabilecek ve etkileşimli görüntü dosyaları sayesinde kendi mülakatını değerlendirebilecek. Aday, sanal mülakat ortamında verdiği cevaplardan yola çıkarak mülakatı geçip geçemediğini görebilecek. Sonuç olarak adayın iş görüşmesi öncesinde farkındalığı oluşacak.”
 

Son Güncelleme Tarihi: 29/11/2023 - 15:26