Ana içeriğe atla

2023 DGS Ek Yerleştirme Kayıt İşlemleri

11.10.2023

2023 DGS Ek Yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitemize yerleşen adayların kayıtları;

13 - 19 Ekim 2023 tarihleri  arasında Medipol Bilgi Eğitim Sistemi (MEBİS) üzerinden UZAKTAN ONLINE OLARAK YAPILACAKTIR.

Elektronik kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 13 - 16 Ekim 2023 tarihleri arasında (16 Ekim 2023 tarihinde saat 23.59'a kadar) elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecektir. "Elektronik Kayıt Belgesi'ni" [email protected] adresine E-posta ile gönderen öğrencilerden herhangi bir kayıt evrakı istenmeyecektir.

Yerleşen tüm adayların KESİN KAYIT öncesinde aşağıdaki link üzerinden ÖN KAYIT işlemlerini tamamlamaları ZORUNLUDUR.

ÖN KAYIT PANELİ Yükseköğretim Kurulu verileri aktarıldıktan sonra AKTİF hale gelecektir.

Ön Kayıt Kılavuzu için tıklayınız.
Ön Kayıt için tıklayınız.
E-devlet Kayıt Linki: https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit

 

DGS-2023 Şartlı Kayıt Hakkında

​2023 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2023 DGS'de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilmeleri 02/08/2023 tarihli Yürütme Kurulu toplantısında uygun bulunmuştur.

DGS-2023 Şartlı Kayıt Duyurusu (04.09.2023) için tıklayınız.

Kayıt dönemi süresince (13 - 19 Ekim 2023) üniversitemizin 444 85 44 numaralı Çağrı Merkezinden telefonla destek alabilirsiniz.

TÜM KAYIT İŞLEMLERİ ONLİNE PLATFORMLAR ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞECEKTİR.

KAMPÜSTE KAYIT İŞLEMİ YAPILMAYACAKTIR.

Açık yapılandırma seçenekleri

Kayıt evraklarının ön kayıt sırasında sisteme yüklenmesi gerekmektedir. 
  • 2023-DGS Ek Yerleştirme Sonuç Belgesi.
  • Lise Diploması veya Lise Mezuniyet Belgesi veya Diploma Kayıp Belgesi.
  • Ön Lisans Diploması veya Ön Lisans Mezuniyet Belgesi veya Önlisans Kayıp Belgesi.
  • Nüfus Cüzdanı.
  • Şehit/Gazi Yakını Belgesi (Sadece Şehit/Gazi Yakınları)
  • Engelli Raporu (Sadece Engelli Adaylar)
  • Milli Sporcu Belgesi (Sadece Milli Sporcular)

KAYIT AŞAMALARI

  • Ön kayıt işlemi 
  • E-devlet üzerinden kayıt işleminin tamamlanması.

TAM BURSLU programlara yerleşen tüm adayların E-Devlet kaydı öncesinde ÖN KAYIT işlemlerini yapmaları gerekmektedir.

ÖN KAYIT işlemini yapan TAM BURSLU adaylar 13 - 16 Ekim 2023 tarihleri arasında doğrudan E-Devlet üzerinden kayıtlarını tamamlayabilirler.

"Ön Kayıt" işlemini yaparak, 13 - 16 Ekim 2023 tarihleri arasında E-Devlet üzerinden kayıt tamamlayacak öğrencilerden herhangi bir kayıt evrakı istenmemektedir.

E-Devlet üzerinden kayıt tamamlayanların “e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine” dair yazıyı ekranda görmeden sistemden çıkmamaları gerekmektedir.

E-Devlet üzerinden kayıt tamamlayan öğrencilerin "Elektronik Kayıt Belgesi"ni [email protected] adresine mail olarak göndermeleri gerekmektedir.

Kesin kayıt işlemi tamamlanan tüm öğrencilere kaydın tamamlandığına dair süreçte ayrıca sms ve mail gönderilecektir. 

Öğrenciler, yapılacak bilgilendirmeden bir gün sonra https://www.turkiye.gov.tr/yok-ogrenci-belgesi-sorgulama adresi üzerinden Öğrenci Belgesi Sorgulama yaparak kayıt durumlarını kontrol edebileceklerdir.

KAYIT AŞAMALARI

  • Ön kayıt işlemi

  • Ödeme işleminin yapılması.

  • E-Devlet üzerinden kayıt işleminin tamamlanması.

İNDİRİMLİ VE ÜCRETLİ programlara yerleşen tüm adayların E-devlet kaydı öncesinde ÖN KAYIT işlemlerini yapmaları gerekmektedir.

"Ön Kayıt" işlemini yaparak,  13 - 16 Ekim 2023 tarihleri arasında E-Devlet üzerinden kayıt tamamlayacak öğrencilerden herhangi bir kayıt evrakı istenmemektedir.

Ödeme işlemleri ÖN KAYIT PANELİ’nden yapılabilmektedir.

Adaylar ÖN KAYIT işlemleri sonrasında ücret bilgilerine ulaşarak ödeme işlemlerini gerçekleştirmelidir.

ÖN KAYIT ve ÖDEME işlemi sonrasında öğrenciye E-Devlet üzerinden kayıt işlemini tamamlayabileceğine dair sms ve mail gönderilecektir.

Bu süreçten sonra adaylar   13 - 16 Ekim 2023 tarihleri arasında doğrudan E-Devlet üzerinden kayıtlarını tamamlayabilirler.

E-Devlet üzerinden kayıt tamamlayanların “e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine” dair yazıyı ekranda görmeden sistemden çıkmamaları gerekmektedir.

E-Devlet üzerinden kayıt tamamlayan öğrencilerin "Elektronik Kayıt Belgesi"ni [email protected] adresine mail olarak göndermeleri gerekmektedir.

Kesin kayıt işlemi tamamlanan tüm öğrencilere kaydın tamamlandığına dair süreçte ayrıca SMS ve Mail gönderilecektir. 

Öğrenciler, yapılacak bilgilendirmeden bir gün sonra https://www.turkiye.gov.tr/yok-ogrenci-belgesi-sorgulama adresi üzerinden Öğrenci Belgesi Sorgulama yaparak kayıt durumlarını kontrol edebileceklerdir.

Aynı anda örgün  iki lisans programına kayıt yaptırılamayacağına ve eğitime devam edilemeyeceğinden ; adaylar yeni yerleştirildikleri yükseköğretim programına kayıt yaptıramazlar.
ÖRNEK: Halen örgün bir lisans programda kayıtlı iken, tekrar örgün bir lisans programına yerleşen öğrenciler (aynı düzey)
Bu durumda olup;
13 - 19 Ekim 2023 tarihleri arasında KESİN kayıtlarını yapamayacak/yapamayan adayların Üniversitemiz Öğrenci İşleri Birimi ile eş zamanlı olarak iletişime geçilerek bilgi alması gerekmektedir.)

                                                     2023- 2024 AKADEMİK YILI

                                                       DGS ÖDEME İŞLEMLERİ

1. NAKİT VEYA KREDİ KARTI İLE TEK SEFERDE YAPILAN ÖDEMELERDE %5 İNDİRİM UYGULANACAKTIR.

            1. 1.  Ödemelerini nakit olarak banka şubesi üzerinden yapmak isteyen öğrenci ve velilerimiz tüm Albaraka Türk, Yapı kredi ve Vakıf Katılım şubelerinden  öğrencinin TCKN si ile %5 peşin indirimli olarak ödeyebilirler.

            1. 2.  İnternet bankacılığı üzerinden havale/EFT ile ödeme yapmak isteyen öğrenci ve velilerimiz öğrenci MEBİS otomasyon sisteminden peşin ödeme seçeneğini kullanarak %5 peşin indirimli ödeme tutarlarını öğrenip ödemelerini aşağıdaki banka hesap bilgilerine havale/EFT ile ödeyebilirler.

TÜRKİYE HALK BANKASI

ALTUNİZADE TİCARİ ŞUBE: 0896

HESAP NO (TL): 16000024

IBAN NO (TL): TR82 0001 2009 8960 0016 0000 24

ALICI ADI: İstanbul Medipol Üniversitesi

Önemli not: Havale/EFT olarak işlem yapan öğrenci ve velilerimizin ödeme işlemini gerçekleştirirken Dekontun açıklama kısmına öğrenci adı, soyadı ve T.C. vatandaşlık numaralarını yazdırmaları önemle rica olunur. Muhasebe birimi elden nakit tahsilat yapmamaktadır.

          1. 3.  Öğrencilerimiz, MEBİS ödeme bilgileri sayfasın da yer alan çevrimiçi ödeme sistemindeki peşin ödeme seçeneğini kullanarak internet üzerinden öğrenim ücretlerini Kredi kartı ile tek çekim %5 indirimli olarak ödeyebilirler.  Öğrenim ücretinin tamamı tek çekim olarak ödenmemesi halinde kayıt işlemleri tamamlanamayacaktır. American Express özellikli ve yurt dışı kredi kartları çevrimiçi ödeme sisteminde kullanılamamaktadır.

 

2. KREDİ KARTI İLE TAKSİTLİ ÖDEME

Öğrencilerimiz, MEBİS ödeme bilgileri sayfasın da yer alan çevrimiçi ödeme sistemini kullanarak internet üzerinden öğrenim ücretlerini kredi kartı ile taksitli olarak ödeyebilirler. Çevrimiçi ödeme sistemini kullanarak öğrenim ücretinin taksitlendirilebilmesi (9 taksit) için kullanılacak banka kredi kartları aşağıdaki gibidir.

1 - Yapı Kredi Bankası Kredi Kartları ve World özellikli kartlar

2 – Garanti Bankası Kredi Kartları ve Bonus özellikli kartlar,

3 - Türkiye İş Bankası Kredi Kartları ve Maximum özellikli kartlar,

4 - Halk Bankası Kredi Kartları ve Paraf özellikli kartlar,

5 - Akbank Kredi Kartları ve Axess özellikli kartlar,

6 - QNB Finans Bank Kredi kartları ve Advantage Özellikli kartlar.

Yukarıda sıralanan kartlar dışındaki kartlara taksitlendirme yapılamamaktadır. Öğrenim ücretinin tamamı tek çekim ya da taksitli olarak ödenmemesi halinde kayıt işlemleri tamamlanamayacaktır. American Express özellikli ve yurt dışı kredi kartları çevrimiçi ödeme sisteminde kullanılamamaktadır.

 

3. OKUL TAKSİT SİSTEMİ (10 TAKSİT)

Taksitli ödemeden yararlanmak isteyen öğrenci ve velilerimiz MEBİS ödeme bilgileri ekranından alabilecekleri ödeme planı ile anlaşmalı bankalarımızdan tercih ettikleri bankanın tüm şubelerinde görevlendirilen Bireysel Müşteri İlişkileri Yetkililerine başvurup taksitli ödeme anlaşması yapmaları gerekmektedir. Tercih edebileceğiniz banka duyurularına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Albaraka Türk OTS bilgileri için TIKLAYINIZ.

Vakıf Katılım OTS bilgileri için TIKLAYINIZ.

Yapı Kredi OTS bilgileri için TIKLAYINIZ.

Programların kontenjan ve ücret bilgisi için TIKLAYINIZ.

İngilizce programların zorunlu hazırlık sınıfı ücret bilgisi için TIKLAYINIZ.

Burs ve indirim olanakları ile ilgili bilgi için TIKLAYINIZ.

Eğitim dili İngilizce olan programlara kayıt yaptıran öğrenciler için Hazırlık Muafiyet Sınavı; 24.10.2023 Salı günü YÜZ YÜZE düzenlenecektir.

Sınav Başlangıç Saati : 10:00

Sınav Yeri : Kavacık Yerleşkesi Kuzey Kampüs , C Blok, 4. Kat C411 numaralı derslik.

Örnek sınav içeriği için TIKLAYINIZ.

Sınav sureci ve dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili detaylı bilgi için TIKLAYINIZ.

  • Kampüslerin konumundan ötürü trafik yoğunluğu yaşanabileceğinden öğrencilerin bunu dikkate alarak yola çıkmaları gerekmektedir. Trafikten dolayı yaşanabilecek gecikmelerden öğrenci sorumludur.
  • Özel ihtiyacı olan veya engelli öğrencilerimiz hariç öğrenci velileri içeri alınmayacaktır.  Özel ihtiyacı olan engelli öğrencilerimizin 20.10.2023 tarihine kadar [email protected] adresi ile irtibata geçmeleri gerekmektedir.
  • Sınav İngilizce Hazırlık Zorunluluğu olan bölümler içindir. İngilizce Hazırlık Programından muaf olmak istemeyen, isteğe bağlı hazırlık okumak isteyen öğrencilerimizin sınava katılmasına gerek bulunmamaktadır. Sınava katılmayan öğrenciler İngilizce Hazırlık okuyacaklardır.

Medipol Üniversitesi İngilizce Hazırlık Programı Muafiyet Sınavından geçme notu olan 75’i alan ya da YÖK tarafından onaylanan herhangi bir dengi sınavdan

  • IELTS (Overall Score) : 6,5 ve üstü – IELTS Online kabul edilmemektedir, 
  • YDS-E-YDS: 70, 
  • CAE: B, 
  • CPE: C, 
  • TOEFL IBT: 84 – Toefl-IBT Home Edition Kabul Edilmemektedir 
  • PEARSON PTE Academic: 71, 
  • Oxford Test of English: Overall Score B2 

 alınan bir sınav notu sunan, belge tarihi geçerli olan ve belgesi doğrulanabilen öğrenciler İngilizce Hazırlık Programından muaf edilir.

 

Zorunlu hazırlık sınıfı bulunan tüm Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Programlarına kayıt yaptıracak adayların, varsa muafiyet şartlarını sağladığına dair belge ve aşağıdaki dilekçe örneğini doldurarak [email protected] adresine, 19.10.2023 tarihine kadar göndermesi gerekmektedir.

  • Muafiyet Dilekçesi için TIKLAYINIZ. 
  • Zorunlu Hazırlık Sınıfı Muafiyet Şartları için TIKLAYINIZ. 
  • İngilizce Dil Okulu için TIKLAYINIZ.
  • İngilizce Dil Okulu Mail İletişim; [email protected]
  • İngilizce Dil Okulu Telefon İletişim; Santral: 444 85 44 Dahili: 58300    

 

İsteğe bağlı hazırlık sınıfı okumak isteyen öğrenciler, yerleştikleri programın ücreti üzerinden %25 indirimli olarak hazırlık programına kabul edileceklerdir.                             

İsteğe bağlı hazırlık okumak isteyen öğrencilerin aşağıdaki dilekçe örneğini doldurarak, [email protected] adresine  göndermesi gerekmektedir.

İsteğe Bağlı Hazırlık Başvuru Dilekçesi için TIKLAYINIZ. 

Öğrenci İşleri Dairesi İletişim: [email protected]            
Öğrenci Muhasebesi Birimi İletişim: [email protected]
İngilizce Dil Okulu İletişim: [email protected]
Detaylı ve güncel bilgi için; https://www.medipol.edu.tr/ sitesinden yayımlanacak olan duyuruların takip edilmesi gerekmektedir.
Adaylar 444 85 44 numaralı telefondan ve https://www.medipol.edu.tr/universite/ulasim-ve-iletisim linkinde yer alan iletişim bilgileri üzerinden Üniversitemize ulaşabilirler.

Son Güncelleme Tarihi: 20/10/2023 - 13:57