Ana içeriğe atla

2023-2024 26.09.2023 Tarihli İngilizce Hazırlık Programı Muafiyet Sınavı (GÜNCELLENMİŞTİR)

21.08.2023

Eğitim dili İngilizce olan programlara kayıt yaptıran öğrenciler için İngilizce Hazırlık Muafiyet Sınavı 26.09.2023, Salı ve 28.09.2023, Perşembe tarihlerinde 2 aşamalı olarak Kavacık Yerleşkesi’nde Güney ve Kuzey Kampüslerde YÜZ YÜZE düzenlenecektir.

· Sınav Başlangıç Saati: 09:00

· Sınav Yeri: IMU Kavacık Yerleşkesi Güney ve Kuzey Kampüs

· 26.09.2023 tarihinde uygulanacak olan sınavın ilk aşamasında bulunan bölümler aşağıdaki gibidir:

o Dinleme (listening) / Okuma (reading) / Kelime bilgisi (vocabulary) / Dil bilgisi (grammar) / Yazma (writing)

· 28.09.2023 tarihinde uygulanacak olan sınavın ikinci ve son aşaması ise (1. Aşamadan 60-74 puan arası alanlar) Konuşma (speaking) becerisini ölçmektedir. *Konuşma sınavına girecek öğrenci listesi 27.09.2023 tarihinde web sitesinde yayınlanmış olacaktır.

 

 

· Kampüslerin konumundan ötürü trafik yoğunluğu yaşanabileceğinden öğrencilerin bunu dikkate alarak yola çıkmaları gerekmektedir. Trafikten dolayı yaşanabilecek gecikmelerden öğrenci sorumludur.

· Öğrencilerin hangi dersliklerde sınava gireceği bilgisi 25.09.2023 gününe kadar dilokulu.medipol.edu.tr sitesinden yayınlanmış olacaktır.

· Örnek sınav içeriği Dil Okulu’nun web sitesinde yer almaktadır.

· Sınav İngilizce Hazırlık Zorunluluğu olan bölümler içindir. İngilizce Hazırlık Programından muaf olmak istemeyen, isteğe bağlı hazırlık okumak isteyen öğrencilerimizin sınava katılmasına gerek bulunmamaktadır. Sınava katılmayan öğrenciler İngilizce Hazırlık okuyacaklardır.

 

· Öğrencilerimizin sınava gelirken dikkat etmesi gereken hususlar:

o Sınav saatinden en az bir saat önce kampüste hazır bulunmak.

o Öğrenci numarasını biliyor olmak ve medipol uzantılı öğrenci e-mail adresinin aktif olması (İsim ile sınıf belirleme yapılmayacaktır.)

o Geçerli kimlik, ehliyet veya pasaport bulundurmak (Ulaşım Kartları veya diğer belgeler geçerli değildir.)

o Yumuşak uçlu kurşun kalem, silgi getirmek. Sınava girilecek dersliği önceden öğrenmiş olmak. (dilokulu.medipol.edu.tr)

o Öğrencilerimizin sınav sırasında yanlarında herhangi bir bilgisayar, cep telefonu, akıllı saat, kulaklık vb. elektronik cihazları yanlarında bulundurmaları yasaktır. Bu tip cihazları refakatçilerine bırakmaları gerekmektedir.

· Özel ihtiyacı olan veya engelli öğrencilerimiz hariç öğrenci velileri içeri alınmayacaktır. Özel ihtiyacı olan engelli öğrencilerimizin 12 Eylül 2023 tarihine kadar [email protected] adresi ile irtibata geçmeleri gerekmektedir.

 

· Sınav Değerlendirme

o Kampüste gerçekleştirilecek olan yüz yüze sınavda 75 not ve üzeri alan öğrencilerimiz İngilizce Hazırlık Programından muaf olurlar. Kampüste gerçekleştirilecek olan sınavın ilk aşamasından 60 ile 74 arası alan öğrencilerimiz 28 Eylül 2023 tarihindeki Yüz yüze Konuşma Sınavına katılmaya hak kazanırlar. Konuşma Sınavı da 100 üzerinden değerlendirilecek olup 75 ve üzeri alan öğrenciler muaf olurlar.

o Muafiyet Sınavından 59 ve altı not alan öğrencilerimiz ile Konuşma Sınavından 74 ve altı not alan öğrencilerimiz İngilizce Hazırlık okuyacaklardır.

o Sınav sonuçları mebis.medipol.edu.tr üzerinden yayınlanacak olup, öğrencilerimizin MEBİS giriş şifrelerini biliyor olmaları gerekmektedir.

· Zorunlu hazırlık sınıfı bulunan tüm Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Programlarına kayıt yaptıracak adayların, varsa muafiyet şartlarını sağladığına dair belge ve aşağıdaki dilekçe örneğini doldurarak [email protected] adresine, 11.09.2023 tarihine kadar göndermesi gerekmektedir.

· Muafiyet Dilekçesi için TIKLAYINIZ. · Zorunlu Hazırlık Sınıfı Muafiyet Şartları için TIKLAYINIZ. · İngilizce Dil Okulu için TIKLAYINIZ. · İngilizce Dil Okulu Mail İletişim; [email protected]

· İngilizce Dil Okulu Telefon İletişim; Santral: 444 85 44 Dahili: 58300

· İsteğe Bağlı Hazırlık

o İsteğe bağlı hazırlık sınıfı okumak isteyen öğrenciler, yerleştikleri programın hiçbir burs indirimi düşülmemiş tam ücreti üzerinden %25 indirimli olarak hazırlık programına kabul edileceklerdir.

o İsteğe bağlı hazırlık okumak isteyen öğrencilerin aşağıdaki dilekçe örneğini doldurarak, [email protected] adresine göndermesi gerekmektedir. o İsteğe Bağlı Hazırlık Başvuru Dilekçesi için TIKLAYINIZ.

Son Güncelleme Tarihi: