2013 yılında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kararı ile İstanbul Medipol Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Araştırma ve Merkezi kurulmuştur.
Merkezin kurulmasında geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarının bilimsel yöntemlerle araştırmalarının yapılması, Tıp Fakültesi öğrencilerine eğitimleri süresinde kanıta dayalı bilgiler eşliğinde öğretilmesi ve mezuniyet sonrası dönemde uygulamalı bir şekilde eğitilerek yetkilendirilmesi amaçlanmıştır.
Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliğinin 27/10/2014 tarih ve 29158 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesinden sonra gerekliliklerin yerine getirilmesi üzerine 16/10/2015 tarihinde Sağlık Bakanlığı tarafından da Uygulama Merkezi izin belgesi düzenlenmiş ve akabinde Eğitim Yetkisi verilmiştir.
Merkezimizde Akupunktur, Apiterapi, Fitoterapi, Hipnoz, Hirudoterapi (Sülük), Homeopati, Kupa, Larva tedavisi, Mezoterapi, Müzik terapi, Ozon eğitimleri verilmektedir.
Merkez Rektörlüğe bağlı olarak faaliyetlerini yürütmektedir. Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) ile işbirliği içinde düzenlenen Eğitim programlarımız üniversitemizin akademik kadrosu ve eğitim uzmanlarımız tarafından hazırlanmaktadır.
Eğitim programlarına katılarak başarılı olanlara Sağlık Bakanlığından onaylı “Sertifika” verilmektedir.
Merkezin kurulmasında geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarının bilimsel yöntemlerle araştırmalarının yapılması, Tıp Fakültesi öğrencilerine eğitimleri süresinde kanıta dayalı bilgiler eşliğinde öğretilmesi ve mezuniyet sonrası dönemde uygulamalı bir şekilde eğitilerek yetkilendirilmesi, toplumun ihtiyacı olan Geleneksel Tıp alanındaki hizmetlerin ulaşılabilirliğini sağlamak amaçlanmaktadır. Verdiğimiz eğitim ve kattığımız farklılıklarla, kalıcı üstünlükler kazanmış, sağlık alanında topluma fayda odaklı, toplumun değişen ihtiyaçlarına cevap verebilen eğitimler ile bu kapsamda hekim ve eczacıların gelişiminin desteklemeyi ilke edinip topluma ve evrensel bilime katkıda bulunmayı görev kabul etmekteyiz.
Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği standartlarda katılımcılara eğitim hizmeti verirken, bu öğretilerin katılımcı tarafından öğrenilmiş ve uygulanabiliyor olması eğitim sonrası gerçekleştirilen teorik ve pratik sınavlarla değerlendirilerek, sertifikaya hak kazanılıp, kazanılmadığını kurulan sınav komisyonları ile belirleyerek elde edilen neticeleri Sağlık Bakanlığı ile paylaşarak koordineli bir şekilde çalışmak prensibimizdir.