Ana içeriğe atla

Dr. Doğan, huzurlu ölüm ve hospisleri anlattı

31.01.2013

Geleneksel Perşembe Toplantıları’nın son iki haftadaki konuğu Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Sibel Doğan oldu. Doğan “Huzurlu Ölüm, Huzurlu Ölüm Ortamı Olarak Hospisle..

8eaf489b-f93c-490c-95c2-dca5c482d098-sibel-dogan-hospis.jpg

Yrd. Doç. Dr. Sibel Doğan, geçen hafta Kavacık Yerleşkesinde yapılan sunumun tekrarını bu hafta Haliç Yerleşkesinde yaptı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Ceran’ın da aralarında olduğu akademik ve idari personelin izlediği sunumunda Doğan, Romanya’nın Braşov kentinde bulunan Hospice Casa Sperentei Merkezindeki deneyimi üzerinden terminal dönemdeki hastaların sorunları ve bunların nasıl ele alındığı konusuna değindi.

 

Özellikle kanser gibi hastalığı olup terminal süreçte bulunan hastaların bu süreçten ölüm anına dek yaşam kalitesinin korunması ve bu süreci daha huzurlu ve konforlu geçirmesinin önemine değinen Dr. Doğan, bu konuda hizmet veren hospislerin işlevine değindi. Dünyada pek çok ülkede hospislerin hizmet verdiğini ancak ülkemizde bu konudaki girişimlerin yasal boşluk nedeniyle olumsuz sonuçlandığını kaydeden Doğan, hospislerin ülkemiz için de bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Son Güncelleme Tarihi: 24/03/2023 - 11:06