Ana içeriğe atla

İstanbul Medipol Üniversitesi kurumsal akreditasyon almaya hak kazandı

25.04.2024

İstanbul Medipol Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) sürecini başarıyla tamamlayarak kalitesini perçinledi. Medipol, 17-20 Aralık 2023 tarihlerinde YÖKAK Değerlendirme Takımı tarafından yapılan ziyaretler, incelenen bilgi, belge ve raporlar doğrultusunda akreditasyon alma başarısı gösterdi.

ds

İstanbul Medipol Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yükseköğretim kurumlarındaki niteliğin yükseltilmesi ve kalite güvencesine katkı sağlanması amacıyla uygulanan ‘Kurumsal Akreditasyon Programı’ kapsamında akreditasyon almaya hak kazandı. Medipol, Yükseköğretim kurumlarındaki kalite güvencesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçlerinin “planlama, uygulama, kontrol etme ve önlem alma” döngüsü kapsamında değerlendirildiği KAP’ta akredite olma başarısı gösterdi. 2023 yılında YÖKAK tarafından ‘Kurumsal Akreditasyon Programı’na dahil edilen üniversitemiz, yürüttüğü başarılı kalite güvencesi çalışmalarıyla akredite olan 53 üniversite arasında yer aldı.

AKREDİTASYON BELGESİ REKTÖRÜMÜZ CERAN’A TAKDİM EDİLDİ
Akreditasyon belgesi Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Ceran’a, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Itri Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törenle Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak tarafından takdim edildi. Törende üniversitemiz adına Tıp Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Ayşegül Çopur Çiçek ve Kalite Akreditasyon Ofis Sorumlumuz Harun Gülay da hazır bulundu.

PROF. CERAN: KALİTEMİZ PERÇİNLENDİ
Üniversitenin tüm birimleriyle başarılı bir süreç geçirdiğini ifade eden Prof. Ceran, KAP’ta gösterilen başarının değerli olduğunu söyledi. Bu başarının tüm üniversite mensuplarına ait olduğunu kaydeden Ceran şöyle dedi: “Üniversitemiz, üstün kalite standartlarına ve sürekli gelişime olan bağlılığıyla, yapılan değerlendirmeler sonucunda kurumsal olarak akredite olmayı başardı. Bu başarı liderlikten yönetişime, eğitimden araştırmaya ve toplumsal katkıya kadar geniş bir yelpazede gösterilen üstün performansın bir göstergesi. Üniversitemizin bu başarısı, kaliteli eğitim ve öğretim alanındaki taahhüdünü ve sürekli ilerlemeye olan bağlılığını bir kez daha perçinlemekte. Üniversitemizin uluslararası standartlarda daha ileriye taşınması için çalışmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”
 

Son Güncelleme Tarihi: 26/04/2024 - 16:06