Ana içeriğe atla

"Staj: Psikoloji Alanları" 2023 Güz Dönemi Kamu Hastane Kontenjanları ve Yerleştirme

21.09.2023

Sevgili Arkadaşlar,       

Bu duyuru yalnızca 2023-2024 Akademik Yılında 4. sınıfa kayıtlı olan öğrencilerimiz ile 3. veya 4. sınıfa kayıtlı ÇAP öğrencilerimizi ilgilendirmektedir.

Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı hastanelerin Güz Dönemi kontenjanları belirlendi. İlgili kontenjanların bilgilerini içeren dosya için Tıklayınız.

Psikoloji Alanları stajını GÜZ döneminde Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı hastanelerde yapmak isteyenlerin en geç yarın, 22 Eylül 2023 Cuma günü, saat 10.30’a kadar [email protected] adresine mail atmaları gerekmektedir.  Yerleştirme sonuçlarının Cuma günü İl Sağlık Müdürlüğü'ne iletilmesi gerektiği için 10.30'dan sonra gönderilen başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Mailin içeriğinde

      -Adınız soyadınız:    

      -Bağlı olduğunuz program (Türkçe/İngilizce):    

      -Öğrenci numaranız:    

      -T.C. Kimlik numaranız:  

      -Telefon numaranız: 

      -Yerleştirilmek istediğiniz 10 hastane ismi (en çok istenilenden en az istenilene doğru) bilgileri yer almalıdır.     

-Yukarıdaki bilgilerden herhangi birini eksik bırakanlar,    

-İlgili maili [email protected] adresine atmayanlar, 

-Klinik Psikoloji dersini başarıyla tamamlamayanlar ve    

-Tam 10 adet tercih bildirmeyenler değerlendirmeye dahil edilmeyecektir.

*Bahar dönemi stajı 9 Ekim 2023-8 Ocak 2024 tarihleri arasında haftada bir gün Pazartesi günü (toplam 13 gün), 3-4-5-8-9-10-11-12 Ocak tarihlerinde peş peşe 8 gün olmak üzere toplam 21 gün olarak planlanmıştır. Bu süreç içerisinde bir hafta Ara Sınav haftası bulunmaktadır.

**KHB hastanelerine yerleştirilen öğrenciler yerleştirildikleri kurumda stajını yapmaktan vazgeçerlerse ilgili stajın değerlendirilmesi başarısız olarak sisteme işlenecektir ve Üniversite tarafından karşılanan sigorta haklarını kaybetmiş olacaklardır.​

***KHB hastanelerinden talep edilen Sağlık Raporu ve kapsamı aşağıda belirtilmiştir. 

Rapor içerikleri kurumlara göre değişiklik gösterebilmektedir. Yerleştirildikten sonra kurum ile iletişime geçmelisiniz ve raporda nelerin talep edildiğini öğrenmelisiniz. İlgili raporun staj başlangıcından önce hazır olması gereklidir. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından iletildiğine göre rapor kapsamında hekim tarafından “Hastanede staj yapabilir” yazısının yazılması ve imzalanması gerekmektedir.  

Ek olarak, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 26.08.2022 tarihinde gönderilen “Sağlık Gözetim Prosedürü” yazısı kapsamında bazı tetkiklerin ve sağlık tarama raporlarının istenebileceği belirtilmiştir. İlgili yazı şu şekildedir: 

“İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık tesislerinde ilk defa staja başlayacak öğrencilerin staj kabullerinde 30/06/2012 tarih ve 28339 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında ‘Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşyerlerinde Çalışabilir’ ibaresi ile birlikte prosedürün 5.5.1. Staja Kabul Edilenlerden İstenen Tetkik ve Muayeneler başlıklı bölümünde yer alan tetkiklerin (Tetkiklerin staj başlangıcından en fazla iki ay öncesine ait olması şartı ile) neticelerini de içeren Tek Hekim Raporu (İşyeri Hekimi, Tabip, Uzman Tabip) aranır." ifadesi revize edilmiştir. Ayrıca Madde 5.5.1 Staja Kabul Edilenlerden İstenen Tetkik ve Muayeneler "HBsAg, anti-HBs, anti-HCV, a nti-HIV, Hemogram, AST, ALT, Üre, Kreatinin, Glukoz, Kan Grubu sonuçları, Akciğer grafisi, anamnez ve fiziki muayene sonucuna göre ek tetkikler istenebilir. Aile Hekimliğinde Tetanoz aşısı yapıldığını gösterir aşı kartı.” 

Raporun staj başlangıcından önce temin edilmesinden tamamen öğrenci sorumludur.

Son Güncelleme Tarihi: 21/09/2023 - 16:11