Ders Detayı
Ders Tanımı
Ders | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
SAĞLIĞIN DEĞERLENDİRİLMESİ | - | Bahar Dönemi | 2+0 | 2 | 2 |
Ders Programı |
Ön Koşul Dersleri | |
Önerilen Seçmeli Dersler |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Programa Bağlı Seçmeli |
Dersin Koordinatörü | |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Bu derste öğrencilerin; sağlık tanılamasına yönelik gerekli bilgi, tutum ve becerileri kazanarak sağlığı değerlendirebilmeleri amaçlanmaktadır |
Dersin İçeriği | Bu ders; Sağlığın değerlendirilmesinde kullanılan temel kavramlar,Fiziksel Değerlendirme ve Yöntemleri, Fizik Muayene Araç Gereçleri ve Pozisyonları,Organik besin öğeleri (protein, yağ, karbonhidratlar), Sağlık öyküsü alma ve Antropometrik ölçümler,Organik besin öğeleri (vitaminler), Yaşam bulguları ve ağrının değerlendirilmesi,İnorganik besin öğeleri (Mineraller), Su ve Sağlık, Deri ve Eklerinin (Saç Kafa Derisi, Tırnak) değerlendirilmesi,Enerji metabolizması , Nutrisyonel anemiler, Katkı maddeleri ,Baş boyun değerlendirilmesi,Özel durumlarda beslenme (gebelikte ve emziklilikte beslenme, anne sütü ve emzirmenin önemi) , Akciğer ve solunum sistemi değerlendirilmesi,Özel durumlarda beslenme (çocuklarda, ergenlerde, menopozda ve yaşlılarda beslenme) ,Kalp ve dolaşım sistemi değerlendirilmesi,Yeme bozuklukları ve obezite,Hastalık durumlarında beslenme (kalp-damar hastalıkları, böbrek hastalıkları), Sinir sistemi değerlendirmesi,Hastalık durumlarında beslenme (diabetes mellitus, malnütrisyon), Hastalık durumlarında beslenme (kanser, diyare ve konstipasyon), Kas-iskelet sistemi ve hareket değerlendirmesi,Kavram Haritası, Karın ve Gastrointestinal sistem değerlendirmesi,Meme ve aksilla değerlendirmesi ,İlaç ve besin etkileşimi, Uyku ve dinlenmenin değerlendirilmesi; konularını içermektedir. |
Dersin Öğrenme Kazanımları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
Beslenmenin ve sağlık ile ilişkisini ve sağlığın değerlendirmesinde kültürün rolünü açıklar | 10, 16, 9 | A |
Fiziksel değerlendirme yöntemleri, fizik muayene araç gereçleri ve pozisyonlarını sayar | 10, 16, 9 | A |
Organik besin öğelerini tanımlar | 10, 16, 9 | A |
Yaşam bulguları ve ağrının değerlendirmesini yapar | 10, 12, 16, 9 | A |
Deri ve Eklerinin (Saç Kafa Derisi, Tırnak) değerlendirmesini yapar | 10, 16, 9 | A |
Baş boyun değerlendirilmesini yapar | 10, 16, 9 | A |
Akciğer ve solunum sistemi değerlendirilmesini yapar | 10, 16, 9 | A |
Kalp ve dolaşım sistemi değerlendirilmesini yapar | 10, 16, 9 | A |
Yeme bozuklukları ve obezite ile ilişkisini açıklar | 10, 16, 9 | A |
Öğretim Yöntemleri: | 10: Tartışma Yöntemi, 12: Problem Çözme Yöntemi, 16: Soru - Cevap Tekniği , 9: Anlatım Yöntemi |
Ölçme Yöntemleri: | A: Klasik Yazılı Sınav |
Ders Akışı
Sıra | Konular | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Sağlığın değerlendirilmesinde kullanılan temel kavramlar | Önerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
2 | Fiziksel Değerlendirme ve Yöntemleri, Fizik Muayene Araç Gereçleri ve Pozisyonları | Önerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
3 | Organik besin öğeleri (protein, yağ, karbonhidratlar), Sağlık öyküsü alma ve Antropometrik ölçümler | Önerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
4 | Organik besin öğeleri (vitaminler), Yaşam bulguları ve ağrının değerlendirilmesi | Önerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
5 | İnorganik besin öğeleri (Mineraller), Su ve Sağlık, Deri ve Eklerinin (Saç Kafa Derisi, Tırnak) değerlendirilmesi | Önerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
6 | Enerji metabolizması , Nutrisyonel anemiler, Katkı maddeleri ,Baş boyun değerlendirilmesi | Önerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
7 | Özel durumlarda beslenme (gebelikte ve emziklilikte beslenme, anne sütü ve emzirmenin önemi) , Akciğer ve solunum sistemi değerlendirilmesi | Önerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
8 | Özel durumlarda beslenme (çocuklarda, ergenlerde, menopozda ve yaşlılarda beslenme) ,Kalp ve dolaşım sistemi değerlendirilmesi | Önerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
9 | Yeme bozuklukları ve obezite | Önerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
10 | Hastalık durumlarında beslenme (kalp-damar hastalıkları, böbrek hastalıkları), Sinir sistemi değerlendirmesi | Önerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
11 | Hastalık durumlarında beslenme (diabetes mellitus, malnütrisyon), Hastalık durumlarında beslenme (kanser, diyare ve konstipasyon), Kas-iskelet sistemi ve hareket değerlendirmesi | Önerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
12 | Kavram Haritası, Karın ve Gastrointestinal sistem değerlendirmesi | Önerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
13 | Meme ve aksilla değerlendirmesi | Önerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
14 | İlaç ve besin etkileşimi, Uyku ve dinlenmenin değerlendirilmesi | Önerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
Kaynak |
Eti Aslan F. “Sağlığın Değerlendirilmesi”, Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Yayını, Özyurt Matbaacılık, 2014. ISBN: 978-605-88735-6-8 Kuyutar F. “Klinisyen/Öğrenci Hemşire ve Ebeler için Fizik Muayene”, Nobel Tıp Kitabevi, 2013. ISBN: 978-975-420-975-4 Potter P.A., Perry A. G., Stockert P., Hall A. Fundamentals of Nursing, 8th. Ed., Mosby, 2013. ISBN: 978-0-323-07933-4 Baysal A. “Beslenme”. Hatiboğlu Yayınevi, 2012. Bölüm III- Özel Durumlarda Beslenme, sayfa: 535. ISBN: 978-975-7527-73-2 Berman A., Synder S., et al. Koizer&Erb’s Fundamentals of Nursing. Concepts, Process and Practice, 9th ed., 2014. ISBN: 978-1-292-02280-2 Birol L. Hemşirelik Süreci, hemşirelik bakımında sistematik yaklaşım. 11. Basım, Ankara, Akademisyen Kitabevi. Şti., 2018. ISBN: 978-605-258-046-2 Kutluay Merdol T. “Temel Beslenme ve Diyetetik”. Güneş Tıp Kitabevi, 2015. ISBN: 978-975-277-614-2 Upton D. Hemşireler ve Sağlık Profesyonelleri için Psikolojiye Giriş. Çeviri: Tabak RS. Palme Yayınevi, 2017. ISBN: 9786053556534 |
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı | |||||||
No | Program Yeterliliği | Katkı Düzeyi | |||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||
1 | PY-1. Ebelik alanında bilimsel bilgiye ulaşma, güncel literatür takip etme, değerlendirme ve uygulayabilme becerisine sahiptir. | X | |||||
2 | PY-2. Toplumun sağlık ve refahı için; sağlık ve ebelik alanındaki bilimsel gelişmeler doğrultusunda bütüncül yaklaşım ile temel kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahiptir. | X | |||||
3 | PY-3. Ebelik alanında edindiği bilgi ve becerileri kullanarak riskli durumları tanımlayabilir ve kanıta dayalı çözüm önerileri geliştirebilir. | X | |||||
4 | PY-4. Sağlık ekibinin bir üyesi olarak disiplin içi ve disiplinler arası yaklaşımları kullanabilir. | X | |||||
5 | PY-5. Ebelik uygulamalarında ilgili mevzuat hakkında yeterli bilgiye sahiptir. | X | |||||
6 | PY-6. Ebelik eğitiminde edindiği teorik bilgileri klinik uygulamalarında uzman eğiticilerin gözetiminde geliştirir. | X | |||||
7 | PY-7. Ebelik uygulamalarında bilimsel ilke ve yöntemleri kullanır. | X | |||||
8 | PY-8. Bilimsel araştırma yaparak, gelişen teknoloji ve güncel sağlık politikalarına göre, ebelik uygulamalarında kullanabilir. | ||||||
9 | PY-9. Toplumun fiziksel, ruhsal ve sosyo-kültürel özeliklerini tanımlar. | ||||||
10 | PY-10. Doğum öncesi, gebelik, doğum ve doğum sonu dönem boyunca, kadına, yenidoğana, aileye ve topluma gerekli hizmeti sağlar. | ||||||
11 | PY-11. Anne ve çocuk sağlığını geliştirmek için Aile Planlaması danışmanlığını yapar. | ||||||
12 | PY-12. Normal doğumları kendi sorumluluğunda yaptırabilir. | ||||||
13 | PY-13. Ebelik mesleği alanındaki ulusal ve uluslararası gelişmeleri takip eder ve değerlendirir. | ||||||
14 | PY- 14. Yaptığı uygulamaları düzenli bir şekilde belgeler, tam ve eksiksiz kayıt tutar. | ||||||
15 | PY-15. Yaşam boyu öğrenmenin önemini benimseyerek, bilim,teknoloji ve çağdaş konular hakkında gelişmeleri izleyerek kendini geliştirir. | ||||||
16 | PY-16. İnsanın psiko-sosyal yönünü değerlendirerek etkili iletişim kurar. | ||||||
17 | PY-17. Ebelik alanında uluslararası literatüre ulaşmak ve katkı sağlayabilmek için yeterli düzeyde İngilizceyi kullanır. | ||||||
18 | PY-18. Ebelik mesleğinin gelişimini destekleyecek ulusal ve uluslararası boyutta mesleki örgütler ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol alır. | ||||||
19 | PY-19. Ebelik uygulamalarını mesleki ilke ve standartlar doğrultusunda gerçekleştirir. | ||||||
20 | PY-20. Mesleki etik ilke ve değerlerine uygun davranarak meslektaşlarına ve topluma örnek olur. | ||||||
21 | PY-21. Birey ve halk sağlığı, çevre koruma ve iş güvenliği konularında yeterli bilince sahiptir ve uygular. |
Değerlendirme Sistemi
Katkı Düzeyi | Mutlak Değerlendirme | |
Ara Sınavın Başarıya Oranı | 40 | |
Genel Sınavın Başarıya Oranı | 60 | |
Toplam | 100 |
AKTS / İşyükü Tablosu | ||||||
Etkinlik | Sayı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) | |||
Ders Saati | 14 | 2 | 28 | |||
Rehberli Problem Çözme | 0 | 0 | 0 | |||
Problem Çözümü / Ödev / Proje / Rapor Tanzimi | 0 | 0 | 0 | |||
Okul Dışı Diğer Faaliyetler | 0 | 0 | 0 | |||
Proje Sunumu / Seminer | 0 | 0 | 0 | |||
Kısa Sınav (QUİZ) ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 | |||
Ara Sınav ve Hazırlığı | 1 | 14 | 14 | |||
Genel Sınav ve Hazırlığı | 1 | 14 | 14 | |||
Performans Görevi, Bakım Planı | 0 | 0 | 0 | |||
Toplam İş Yükü (Saat) | 56 | |||||
Dersin AKTS Kredisi = Toplam İş Yükü (Saat)/30*=(56/30) | 2 | |||||
Dersin AKTS Kredisi: *30 saatlik çalışma 1 AKTS kredisi sayılmaktadır. |
Dersin Detaylı Bilgileri
Ders Tanımı
Ders | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
SAĞLIĞIN DEĞERLENDİRİLMESİ | - | Bahar Dönemi | 2+0 | 2 | 2 |
Ders Programı |
Ön Koşul Dersleri | |
Önerilen Seçmeli Dersler |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Programa Bağlı Seçmeli |
Dersin Koordinatörü | |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Bu derste öğrencilerin; sağlık tanılamasına yönelik gerekli bilgi, tutum ve becerileri kazanarak sağlığı değerlendirebilmeleri amaçlanmaktadır |
Dersin İçeriği | Bu ders; Sağlığın değerlendirilmesinde kullanılan temel kavramlar,Fiziksel Değerlendirme ve Yöntemleri, Fizik Muayene Araç Gereçleri ve Pozisyonları,Organik besin öğeleri (protein, yağ, karbonhidratlar), Sağlık öyküsü alma ve Antropometrik ölçümler,Organik besin öğeleri (vitaminler), Yaşam bulguları ve ağrının değerlendirilmesi,İnorganik besin öğeleri (Mineraller), Su ve Sağlık, Deri ve Eklerinin (Saç Kafa Derisi, Tırnak) değerlendirilmesi,Enerji metabolizması , Nutrisyonel anemiler, Katkı maddeleri ,Baş boyun değerlendirilmesi,Özel durumlarda beslenme (gebelikte ve emziklilikte beslenme, anne sütü ve emzirmenin önemi) , Akciğer ve solunum sistemi değerlendirilmesi,Özel durumlarda beslenme (çocuklarda, ergenlerde, menopozda ve yaşlılarda beslenme) ,Kalp ve dolaşım sistemi değerlendirilmesi,Yeme bozuklukları ve obezite,Hastalık durumlarında beslenme (kalp-damar hastalıkları, böbrek hastalıkları), Sinir sistemi değerlendirmesi,Hastalık durumlarında beslenme (diabetes mellitus, malnütrisyon), Hastalık durumlarında beslenme (kanser, diyare ve konstipasyon), Kas-iskelet sistemi ve hareket değerlendirmesi,Kavram Haritası, Karın ve Gastrointestinal sistem değerlendirmesi,Meme ve aksilla değerlendirmesi ,İlaç ve besin etkileşimi, Uyku ve dinlenmenin değerlendirilmesi; konularını içermektedir. |
Dersin Öğrenme Kazanımları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
Beslenmenin ve sağlık ile ilişkisini ve sağlığın değerlendirmesinde kültürün rolünü açıklar | 10, 16, 9 | A |
Fiziksel değerlendirme yöntemleri, fizik muayene araç gereçleri ve pozisyonlarını sayar | 10, 16, 9 | A |
Organik besin öğelerini tanımlar | 10, 16, 9 | A |
Yaşam bulguları ve ağrının değerlendirmesini yapar | 10, 12, 16, 9 | A |
Deri ve Eklerinin (Saç Kafa Derisi, Tırnak) değerlendirmesini yapar | 10, 16, 9 | A |
Baş boyun değerlendirilmesini yapar | 10, 16, 9 | A |
Akciğer ve solunum sistemi değerlendirilmesini yapar | 10, 16, 9 | A |
Kalp ve dolaşım sistemi değerlendirilmesini yapar | 10, 16, 9 | A |
Yeme bozuklukları ve obezite ile ilişkisini açıklar | 10, 16, 9 | A |
Öğretim Yöntemleri: | 10: Tartışma Yöntemi, 12: Problem Çözme Yöntemi, 16: Soru - Cevap Tekniği , 9: Anlatım Yöntemi |
Ölçme Yöntemleri: | A: Klasik Yazılı Sınav |
Ders Akışı
Sıra | Konular | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Sağlığın değerlendirilmesinde kullanılan temel kavramlar | Önerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
2 | Fiziksel Değerlendirme ve Yöntemleri, Fizik Muayene Araç Gereçleri ve Pozisyonları | Önerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
3 | Organik besin öğeleri (protein, yağ, karbonhidratlar), Sağlık öyküsü alma ve Antropometrik ölçümler | Önerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
4 | Organik besin öğeleri (vitaminler), Yaşam bulguları ve ağrının değerlendirilmesi | Önerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
5 | İnorganik besin öğeleri (Mineraller), Su ve Sağlık, Deri ve Eklerinin (Saç Kafa Derisi, Tırnak) değerlendirilmesi | Önerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
6 | Enerji metabolizması , Nutrisyonel anemiler, Katkı maddeleri ,Baş boyun değerlendirilmesi | Önerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
7 | Özel durumlarda beslenme (gebelikte ve emziklilikte beslenme, anne sütü ve emzirmenin önemi) , Akciğer ve solunum sistemi değerlendirilmesi | Önerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
8 | Özel durumlarda beslenme (çocuklarda, ergenlerde, menopozda ve yaşlılarda beslenme) ,Kalp ve dolaşım sistemi değerlendirilmesi | Önerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
9 | Yeme bozuklukları ve obezite | Önerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
10 | Hastalık durumlarında beslenme (kalp-damar hastalıkları, böbrek hastalıkları), Sinir sistemi değerlendirmesi | Önerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
11 | Hastalık durumlarında beslenme (diabetes mellitus, malnütrisyon), Hastalık durumlarında beslenme (kanser, diyare ve konstipasyon), Kas-iskelet sistemi ve hareket değerlendirmesi | Önerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
12 | Kavram Haritası, Karın ve Gastrointestinal sistem değerlendirmesi | Önerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
13 | Meme ve aksilla değerlendirmesi | Önerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
14 | İlaç ve besin etkileşimi, Uyku ve dinlenmenin değerlendirilmesi | Önerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
Kaynak |
Eti Aslan F. “Sağlığın Değerlendirilmesi”, Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Yayını, Özyurt Matbaacılık, 2014. ISBN: 978-605-88735-6-8 Kuyutar F. “Klinisyen/Öğrenci Hemşire ve Ebeler için Fizik Muayene”, Nobel Tıp Kitabevi, 2013. ISBN: 978-975-420-975-4 Potter P.A., Perry A. G., Stockert P., Hall A. Fundamentals of Nursing, 8th. Ed., Mosby, 2013. ISBN: 978-0-323-07933-4 Baysal A. “Beslenme”. Hatiboğlu Yayınevi, 2012. Bölüm III- Özel Durumlarda Beslenme, sayfa: 535. ISBN: 978-975-7527-73-2 Berman A., Synder S., et al. Koizer&Erb’s Fundamentals of Nursing. Concepts, Process and Practice, 9th ed., 2014. ISBN: 978-1-292-02280-2 Birol L. Hemşirelik Süreci, hemşirelik bakımında sistematik yaklaşım. 11. Basım, Ankara, Akademisyen Kitabevi. Şti., 2018. ISBN: 978-605-258-046-2 Kutluay Merdol T. “Temel Beslenme ve Diyetetik”. Güneş Tıp Kitabevi, 2015. ISBN: 978-975-277-614-2 Upton D. Hemşireler ve Sağlık Profesyonelleri için Psikolojiye Giriş. Çeviri: Tabak RS. Palme Yayınevi, 2017. ISBN: 9786053556534 |
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı | |||||||
No | Program Yeterliliği | Katkı Düzeyi | |||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||
1 | PY-1. Ebelik alanında bilimsel bilgiye ulaşma, güncel literatür takip etme, değerlendirme ve uygulayabilme becerisine sahiptir. | X | |||||
2 | PY-2. Toplumun sağlık ve refahı için; sağlık ve ebelik alanındaki bilimsel gelişmeler doğrultusunda bütüncül yaklaşım ile temel kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahiptir. | X | |||||
3 | PY-3. Ebelik alanında edindiği bilgi ve becerileri kullanarak riskli durumları tanımlayabilir ve kanıta dayalı çözüm önerileri geliştirebilir. | X | |||||
4 | PY-4. Sağlık ekibinin bir üyesi olarak disiplin içi ve disiplinler arası yaklaşımları kullanabilir. | X | |||||
5 | PY-5. Ebelik uygulamalarında ilgili mevzuat hakkında yeterli bilgiye sahiptir. | X | |||||
6 | PY-6. Ebelik eğitiminde edindiği teorik bilgileri klinik uygulamalarında uzman eğiticilerin gözetiminde geliştirir. | X | |||||
7 | PY-7. Ebelik uygulamalarında bilimsel ilke ve yöntemleri kullanır. | X | |||||
8 | PY-8. Bilimsel araştırma yaparak, gelişen teknoloji ve güncel sağlık politikalarına göre, ebelik uygulamalarında kullanabilir. | ||||||
9 | PY-9. Toplumun fiziksel, ruhsal ve sosyo-kültürel özeliklerini tanımlar. | ||||||
10 | PY-10. Doğum öncesi, gebelik, doğum ve doğum sonu dönem boyunca, kadına, yenidoğana, aileye ve topluma gerekli hizmeti sağlar. | ||||||
11 | PY-11. Anne ve çocuk sağlığını geliştirmek için Aile Planlaması danışmanlığını yapar. | ||||||
12 | PY-12. Normal doğumları kendi sorumluluğunda yaptırabilir. | ||||||
13 | PY-13. Ebelik mesleği alanındaki ulusal ve uluslararası gelişmeleri takip eder ve değerlendirir. | ||||||
14 | PY- 14. Yaptığı uygulamaları düzenli bir şekilde belgeler, tam ve eksiksiz kayıt tutar. | ||||||
15 | PY-15. Yaşam boyu öğrenmenin önemini benimseyerek, bilim,teknoloji ve çağdaş konular hakkında gelişmeleri izleyerek kendini geliştirir. | ||||||
16 | PY-16. İnsanın psiko-sosyal yönünü değerlendirerek etkili iletişim kurar. | ||||||
17 | PY-17. Ebelik alanında uluslararası literatüre ulaşmak ve katkı sağlayabilmek için yeterli düzeyde İngilizceyi kullanır. | ||||||
18 | PY-18. Ebelik mesleğinin gelişimini destekleyecek ulusal ve uluslararası boyutta mesleki örgütler ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol alır. | ||||||
19 | PY-19. Ebelik uygulamalarını mesleki ilke ve standartlar doğrultusunda gerçekleştirir. | ||||||
20 | PY-20. Mesleki etik ilke ve değerlerine uygun davranarak meslektaşlarına ve topluma örnek olur. | ||||||
21 | PY-21. Birey ve halk sağlığı, çevre koruma ve iş güvenliği konularında yeterli bilince sahiptir ve uygular. |
Değerlendirme Sistemi
Katkı Düzeyi | Mutlak Değerlendirme | |
Ara Sınavın Başarıya Oranı | 40 | |
Genel Sınavın Başarıya Oranı | 60 | |
Toplam | 100 |