8 projemiz TÜBİTAK 1001 kapsamında desteklenecek

09.01.2024

TÜBİTAK-ARDEB 2023 Yılı 2. Dönem 1001 Projelerinin bilimsel değerlendirme sonuçlarına göre İstanbul Medipol Üniversitesinden 8 akademisyen hazırladıkları projeler ile destek almaya hak kazandı.

medıpol_unv

TÜBİTAK “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 2023 yılı 2. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığına (ARDEB) önerilen projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlandı. Değerlendirme sonucunda İstanbul Medipol Üniversitesinden 8 akademisyen hazırladıkları projeler ile kabul aldı. 2023 yılı 2. döneminde 1001 programı kapsamında sunulan 1.474 proje önerisinden 1.388’i bilimsel değerlendirmeye alındı. Yapılan değerlendirme sonucunda 225 proje önerisinin desteklenmesine, 29 proje önerisinin ise eksikliklerin tamamlanması koşuluyla şartlı olarak kabul edilmesine karar verildi.

TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanan projelerimiz:

Prof. Dr. Hüseyin Arslan (Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi)
“Araç Ağları için 6G Aday Dalga Formu Tasarımlarının Algılama Kabiliyetlerinin İyileştirilmesi”

Prof. Dr. Bahadır Kürşat Güntürk (Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi)
“Makine Öğrenmesi ile ABR Sinyallerinde Dalga Tespiti ve Frekansa Özel İşitme Eşiği Kestirimi”

Doç. Dr. Özge Şensoy (Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi)
“Arrestini Doğrudan Hedefleyerek Arrestin-Taraflı Sinyalizasyonu Başlatabilen Küçük Moleküllerin Hesaplamalı Çalışmalarla Belirlenmesi ve Moleküllerin Etkinliklerinin In Vitro’Da Sınanması”

Doç. Dr. Mustafa Çağlar Beker (Tıp Fakültesi)
“Nöronal Büyüme Düzenleyici-1'in Nöronal Hasar ve Nöroplastisite Üzerine Etkilerinin İncelenmesi”

Dr. Öğr. Üye. Esra Nur Yiğit (Uluslararası Tıp Fakültesi)
“Huntington Hastalığı Patofizyolojisinde Endoplazmik Retikulum- Mitokondri Temas Bölgelerinin Rolü”

Dr. Öğr. Üye. Muhammed İkbal Alp (Tıp Fakültesi)