7-12 Yaş Ergenliğe Doğru Gelişim Adımları

09.10.2023

Toplumsal Katkı Komisyonu

2023_30550_7-12_Yas_Ergenlige_Dogru_Gelisim_Adimlari_Proje_Afis.jpg

7-12 Yaş Ergenliğe Doğru Gelişim Adımları projesi’ nde çocuk evlerinde koruma altında kalan 7-12 yaş arasındaki çocukların başta sosyal duygusal gelişimlerinin gerçekleştirilen atölyeler ile desteklenmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca, bilişsel, dil- iletişim ve fiziksel becerilerini geliştirerek bütünsel gelişimi destekleyen kapsamlı, eğlenceli ve ilgi çekici bir program sunmayı hedeflemektedir. Proje kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikler ile çocukların akranlarıyla olumlu ilişkiler geliştirmeleri, duygularını tanıma- anlamlandırma ve ifade etme becerilerinin desteklenmesi ile özdüzenleme ve otokontrol becerileri hakkında farkındalık oluşturmak projenin bir diğer hedefidir. Beraberinde, genç üniversite öğrencilerine lisans eğitimlerinde edindikleri teorik bilgileri uygulayabilmeleri için fırsat sunulacaktır.

Planlanan proje 10 hafta sürecek olup, İstanbul Bahçelievler Şeyh Zayed Çocuk Evleri Sitesi’ nde devlet koruması altında olan 7-12 yaş çocukları ve İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğretim elemanları Prof. Dr. Arzu Yükselen, Öğr. Gör. Pervin Baysan, Öğr. Gör. Aziz Küçükkelepçe, Arş. Gör. Münevver Emir danışmanlığında Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri ile gerçekleştirilecektir.

Son Güncelleme Tarihi: 30/10/2023 - 10:45