Öğrencileri, tez çalışmasının planlaması, literatür araştırması yapılması, sonuçlar, tartışma, özet ve referansların belirtilmesi ile rapor halinde yazılması ve sunulması hakkında bilgilendirmektir.
Dersin İçeriği
Bu ders; Araştırma planlaması ve genel ilkeler,Mesleki Etik,Mesleki Etik ve Sorumluluk Bilinci,Literatür taraması ve araştırma konularının belirlenmesi,Literatür taraması ve araştırma konularının belirlenmesi,Verilerin toplanması,Verilerin toplanması,Verilerin toplanması,Verilerin toplanması,Verilerin toplanması,Verilerin değerlendirilmesi ve raporlama,Verilerin değerlendirilmesi ve raporlama,Verilerin değerlendirilmesi ve raporlama,Verilerin değerlendirilmesi ve raporlama; konularını içermektedir.
Dersin Öğrenme Kazanımları
Öğretim Yöntemleri
Ölçme Yöntemleri
1. Araştırma etik ilke ve değerlerinin önemini açıklar.
10, 14, 16, 9
A
2. Araştırma planlamasının genel ilkelerini açıklar.
10, 14
F
3. Hipotezi doğrultusunda danışmanı ile birlikte bir araştırma planlar.
10, 14
F
4. Veri toplama ve değerlendirme yöntemlerini açıklar.
10, 14
F
5. Hipotezine ilişkin literatür taraması yapmayı açıklar.
10, 14
F
6. Verilerinin sonuçlarını açıklar.
10, 14
F
7. Anlaşılır bir şekilde araştırmasını raporlar.
10, 14
F
Öğretim Yöntemleri:
10: Tartışma Yöntemi, 14: Bireysel Çalışma Yöntemi, 16: Soru - Cevap Tekniği , 9: Anlatım Yöntemi
Ölçme Yöntemleri:
A: Klasik Yazılı Sınav, F: Proje Görevi
Ders Akışı
Sıra
Konular
Ön Hazırlık
1
Araştırma planlaması ve genel ilkeler
Önerilen kaynaklardan ilgili bölüme hazırlanılması
2
Mesleki Etik
Önerilen kaynaklardan ilgili bölüme hazırlanılması
3
Mesleki Etik ve Sorumluluk Bilinci
Önerilen kaynaklardan ilgili bölüme hazırlanılması
4
Literatür taraması ve araştırma konularının belirlenmesi
Önerilen kaynaklardan ilgili bölüme hazırlanılması
5
Literatür taraması ve araştırma konularının belirlenmesi
Önerilen kaynaklardan ilgili bölüme hazırlanılması
6
Verilerin toplanması
Önerilen kaynaklardan ilgili bölüme hazırlanılması
7
Verilerin toplanması
Önerilen kaynaklardan ilgili bölüme hazırlanılması
8
Verilerin toplanması
Önerilen kaynaklardan ilgili bölüme hazırlanılması
9
Verilerin toplanması
Önerilen kaynaklardan ilgili bölüme hazırlanılması
10
Verilerin toplanması
Önerilen kaynaklardan ilgili bölüme hazırlanılması
11
Verilerin değerlendirilmesi ve raporlama
Önerilen kaynaklardan ilgili bölüme hazırlanılması
12
Verilerin değerlendirilmesi ve raporlama
Önerilen kaynaklardan ilgili bölüme hazırlanılması
13
Verilerin değerlendirilmesi ve raporlama
Önerilen kaynaklardan ilgili bölüme hazırlanılması
14
Verilerin değerlendirilmesi ve raporlama
Önerilen kaynaklardan ilgili bölüme hazırlanılması
Kaynak
Seçilen konuyla ilgili bilimsel yayınlar
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
No
Program Yeterliliği
Katkı Düzeyi
1
2
3
4
5
1
Beslenme ve Diyetetik alanında temel bilgiye sahiptir.
X
2
Mesleki bilgi ve becerilerini, bireysel ve toplumsal düzeyde sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için kullanır.
X
3
Birey, aile ve topluma beslenme ve diyetetik alanında eğitim verir, danışmanlık yapar.
X
4
Bilgi birikimini kullanarak alanına ilişkin çalışmaları bağımsız olarak yürütür, sağlık ekibi ve diğer disiplinler ile işbirliği içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol alır.
X
5
Mesleğini bilimsel araştırmalar, kanıtlar, gelişen teknoloji, güncel literatür ve sağlık politikaları doğrultusunda yürütür.
X
6
Mesleki uygulamalarını etik ilke ve standartlar doğrultusunda gerçekleştirir. Davranışı ile meslektaşlarına ve topluma örnek olur.
X
7
En az bir yabancı dili kullanarak alanına ilişkin uluslararası literatüre ulaşır, değerlendirir ve mesleki gelişim için kullanır.
X
8
Beslenme ve Diyetetik alanında eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme becerilerini kullanır.
X
9
Mesleki alanda yazılı ve sözlü etkili iletişim kurar.
X
10
Mesleğin gerektirdiği genel kültür bilgisine sahiptir.
X
11
Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir ve davranışa dönüştürür.
X
Değerlendirme Sistemi
Katkı Düzeyi
Mutlak Değerlendirme
Ara Sınavın Başarıya Oranı
40
Genel Sınavın Başarıya Oranı
60
Toplam
100
AKTS / İşyükü Tablosu
Etkinlik
Sayı
Süresi (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati
6
2
12
Rehberli Problem Çözme
6
32
192
Problem Çözümü / Ödev / Proje / Rapor Tanzimi
1
10
10
Okul Dışı Diğer Faaliyetler
1
10
10
Proje Sunumu / Seminer
1
5
5
Kısa Sınav (QUİZ) ve Hazırlığı
1
5
5
Ara Sınav ve Hazırlığı
0
0
0
Genel Sınav ve Hazırlığı
1
11
11
Performans Görevi, Bakım Planı
0
0
0
Toplam İş Yükü (Saat)
245
Dersin AKTS Kredisi = Toplam İş Yükü (Saat)/30*=(245/30)
8
Dersin AKTS Kredisi: *30 saatlik çalışma 1 AKTS kredisi sayılmaktadır.
Öğrencileri, tez çalışmasının planlaması, literatür araştırması yapılması, sonuçlar, tartışma, özet ve referansların belirtilmesi ile rapor halinde yazılması ve sunulması hakkında bilgilendirmektir.
Dersin İçeriği
Bu ders; Araştırma planlaması ve genel ilkeler,Mesleki Etik,Mesleki Etik ve Sorumluluk Bilinci,Literatür taraması ve araştırma konularının belirlenmesi,Literatür taraması ve araştırma konularının belirlenmesi,Verilerin toplanması,Verilerin toplanması,Verilerin toplanması,Verilerin toplanması,Verilerin toplanması,Verilerin değerlendirilmesi ve raporlama,Verilerin değerlendirilmesi ve raporlama,Verilerin değerlendirilmesi ve raporlama,Verilerin değerlendirilmesi ve raporlama; konularını içermektedir.
Dersin Öğrenme Kazanımları
Öğretim Yöntemleri
Ölçme Yöntemleri
1. Araştırma etik ilke ve değerlerinin önemini açıklar.
10, 14, 16, 9
A
2. Araştırma planlamasının genel ilkelerini açıklar.
10, 14
F
3. Hipotezi doğrultusunda danışmanı ile birlikte bir araştırma planlar.
10, 14
F
4. Veri toplama ve değerlendirme yöntemlerini açıklar.
10, 14
F
5. Hipotezine ilişkin literatür taraması yapmayı açıklar.
10, 14
F
6. Verilerinin sonuçlarını açıklar.
10, 14
F
7. Anlaşılır bir şekilde araştırmasını raporlar.
10, 14
F
Öğretim Yöntemleri:
10: Tartışma Yöntemi, 14: Bireysel Çalışma Yöntemi, 16: Soru - Cevap Tekniği , 9: Anlatım Yöntemi
Ölçme Yöntemleri:
A: Klasik Yazılı Sınav, F: Proje Görevi
Ders Akışı
Sıra
Konular
Ön Hazırlık
1
Araştırma planlaması ve genel ilkeler
Önerilen kaynaklardan ilgili bölüme hazırlanılması
2
Mesleki Etik
Önerilen kaynaklardan ilgili bölüme hazırlanılması
3
Mesleki Etik ve Sorumluluk Bilinci
Önerilen kaynaklardan ilgili bölüme hazırlanılması
4
Literatür taraması ve araştırma konularının belirlenmesi
Önerilen kaynaklardan ilgili bölüme hazırlanılması
5
Literatür taraması ve araştırma konularının belirlenmesi
Önerilen kaynaklardan ilgili bölüme hazırlanılması
6
Verilerin toplanması
Önerilen kaynaklardan ilgili bölüme hazırlanılması
7
Verilerin toplanması
Önerilen kaynaklardan ilgili bölüme hazırlanılması
8
Verilerin toplanması
Önerilen kaynaklardan ilgili bölüme hazırlanılması
9
Verilerin toplanması
Önerilen kaynaklardan ilgili bölüme hazırlanılması
10
Verilerin toplanması
Önerilen kaynaklardan ilgili bölüme hazırlanılması
11
Verilerin değerlendirilmesi ve raporlama
Önerilen kaynaklardan ilgili bölüme hazırlanılması
12
Verilerin değerlendirilmesi ve raporlama
Önerilen kaynaklardan ilgili bölüme hazırlanılması
13
Verilerin değerlendirilmesi ve raporlama
Önerilen kaynaklardan ilgili bölüme hazırlanılması
14
Verilerin değerlendirilmesi ve raporlama
Önerilen kaynaklardan ilgili bölüme hazırlanılması
Kaynak
Seçilen konuyla ilgili bilimsel yayınlar
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
No
Program Yeterliliği
Katkı Düzeyi
1
2
3
4
5
1
Beslenme ve Diyetetik alanında temel bilgiye sahiptir.
X
2
Mesleki bilgi ve becerilerini, bireysel ve toplumsal düzeyde sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için kullanır.
X
3
Birey, aile ve topluma beslenme ve diyetetik alanında eğitim verir, danışmanlık yapar.
X
4
Bilgi birikimini kullanarak alanına ilişkin çalışmaları bağımsız olarak yürütür, sağlık ekibi ve diğer disiplinler ile işbirliği içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol alır.
X
5
Mesleğini bilimsel araştırmalar, kanıtlar, gelişen teknoloji, güncel literatür ve sağlık politikaları doğrultusunda yürütür.
X
6
Mesleki uygulamalarını etik ilke ve standartlar doğrultusunda gerçekleştirir. Davranışı ile meslektaşlarına ve topluma örnek olur.
X
7
En az bir yabancı dili kullanarak alanına ilişkin uluslararası literatüre ulaşır, değerlendirir ve mesleki gelişim için kullanır.
X
8
Beslenme ve Diyetetik alanında eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme becerilerini kullanır.
X
9
Mesleki alanda yazılı ve sözlü etkili iletişim kurar.
X
10
Mesleğin gerektirdiği genel kültür bilgisine sahiptir.
X
11
Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir ve davranışa dönüştürür.