Skip to main content

Course Description

CourseCodeSemesterT+P (Hour)CreditECTS
DIGITAL DESIGN TOOLS PRACTICE II-Spring Semester0+212
Course Program
Prerequisites Courses
Recommended Elective Courses
Language of CourseTurkish
Course LevelFirst Cycle (Bachelor's Degree)
Course TypeRequired
Course CoordinatorAssist.Prof. Mustafa Adil KASAPSEÇKİN
Name of Lecturer(s)Assist.Prof. Mustafa Adil KASAPSEÇKİN, Assist.Prof. Tahir AKKOYUNLU, Lect. İbrahim Serkan UYSAL, Lect. Oğulcan ÜNEŞİ, Lect. Havva Seide GEDİK KEBAPCI
Assistant(s)Res. Asst. Nursena Coşkun
AimThe aim of this course is to provide necessary practical knowledge for the realisation and presentation of design in the digital environment
Course ContentThis course contains; The emergence, definition and development process of BIM concept The construction industry needs BIM? Why use BIM? What is BIM?, How does BIM change the construction industry?,Basic features of BIM technology Overview of BIM-based software, basic concepts related to BIM, ND BIM, conflict control, interoperability, virtual reality, energy simulations,Introduction to BIM Autodesk Revit interface and introduction of the program,Parametric modeling concept, "family" concept in Revit Modeling and detailing of architectural building elements 1: Wall, door, window,,Modeling and detailing of architectural building elements 2: Stairs, stair parts (riser, step, landing), upholstery,,Modeling and detailing of architectural building elements 3: Roofs, ceilings, ramps,Modeling and detailing of architectural building elements 3: Roofs, ceilings, ramps,Section box, sheet creation, shop drawing creation, detail drawing,"BIM examples from the world" group presentations,"BIM examples from the world" group presentations,Material selection and assignment to building elements, use of 2D, 3D camera,Term project evaluation 1,Parametric and original modeling technique using "Revit family",Term project evaluation 2.
Dersin Öğrenme KazanımlarıTeaching MethodsAssessment Methods
Understanding of design and visual presentation techniques in digital environment16, 37, 8, 9E, F
Gaining digital representation skills in architecture16, 37, 8, 9E, F
Gaining the ability for simulating the estimated behaviour of natural and artificial environmental systems16, 37, 8, 9E, F
Teaching Methods:16: Question - Answer Technique, 37: Computer-Internet Supported Instruction, 8: Flipped Classroom Learning, 9: Lecture Method
Assessment Methods:E: Homework, F: Project Task

Course Outline

OrderSubjectsPreliminary Work
1The emergence, definition and development process of BIM concept The construction industry needs BIM? Why use BIM? What is BIM?, How does BIM change the construction industry?
2Basic features of BIM technology Overview of BIM-based software, basic concepts related to BIM, ND BIM, conflict control, interoperability, virtual reality, energy simulations
3Introduction to BIM Autodesk Revit interface and introduction of the program
4Parametric modeling concept, "family" concept in Revit Modeling and detailing of architectural building elements 1: Wall, door, window,
5Modeling and detailing of architectural building elements 2: Stairs, stair parts (riser, step, landing), upholstery,
6Modeling and detailing of architectural building elements 3: Roofs, ceilings, ramps
7Modeling and detailing of architectural building elements 3: Roofs, ceilings, ramps
8Section box, sheet creation, shop drawing creation, detail drawing
9"BIM examples from the world" group presentations
10"BIM examples from the world" group presentations
11Material selection and assignment to building elements, use of 2D, 3D camera
12Term project evaluation 1
13Parametric and original modeling technique using "Revit family"
14Term project evaluation 2
Resources
to be distributed by lecturer
Türkmenoğlu Berkan, Saliha; Rhinoceros 4 ile Modelleme. BIM Handbook: A Guide to Building Information Modeling for Owners, Managers, Designers, Engineers and Contractors, Chuck Eastman, Paul Teicholz, Rafael Sacks, Kathleen Liston (2011-second edition) The Impact of Building Information Modelling, Ray Crotty (2011) BIM Project execution planning, John Messner (2008) Mastering Revit Revit Suite McGraw-Hill, 2008. Building Information Modelling (BIM). Transforming Design and Construction to Achieve Greater Industry Productivity. McGraw-Hill, 2009. The Business Value Of BIM. Getting Building InformationModeling to the Bottom Line. BIM Content Development: Standards, Strategies, and Best Practices, Robert S. Weygant (2011) https://redshift.autodesk.com/ https://academy.autodesk.com/curriculum http://bimnewworld.blogspot.com.tr/ http://www.bimjournal.com/ http://www.asce.org/ http://www.riba.co.uk/ • http://www.buildingsmart.org

Course Contribution to Program Qualifications

Course Contribution to Program Qualifications
NoProgram QualificationContribution Level
12345
1
Planlama, uygulama, yönetme ve denetleme süreçlerinde problemi tanımlayıp alternatif çözümler üretebilir.
X
2
Tasarım odaklı araştırma yapıp, tasarım sürecini planlayıp yönetebilir.
X
3
Ekip çalışması ve disiplinler arası işbirliğinde bulunarak çalışmalarını yürütebilir.
X
4
Alanında kazandığı bilgi ve becerilerini eleştirel olarak değerlendirip, mesleki bilgi, beceri ve yaklaşımlarını sürekli geliştirebilir.
X
5
Tasarım çözümlerini ulusal ve uluslararası platformlarda sözlü, yazılı ve görsel (2B ve 3B) olarak aktarabilir.
X
6
Toplumun yaşam kalitesini ve kamu yararını yükseltmeye yönelik kentsel tasarıma / kentsel gelişmeye ve dönüşüme / peyzaj tasarımına katkıda bulunabilir.
7
Dünyadaki ve Türkiye'deki tarihsel, kültürel gelişim ve güncel durumu örneklerle açıklayabilir.
8
Tarih, kültür ve sanat alanında edindiği bilgileri kullanarak, evrensel ve geleneksel değerler doğrultusunda tasarım alanında karşılaştığı problemleri çözebilir.
9
Tarih, Kültür, sanat alanında, sorunların çözümlenmesini gerektiren ortamlarda gerektiğinde ekip çalışanı, gerektiğinde lider olarak rol alabilir.
10
Alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri, yaşam boyu farklı araştırma metotları ile ilişkilendirebilir.
11
Sosyal, kültürel olguların ve sürekli değişimin farkındadır ve toplumsal sorumluluk bilinci ile sosyal çevre için plan, strateji, proje çalışmaları yapıp, iş birlikleri kurabilir.
12
Alanıyla ilgili problemin çözümünde kullanılacak -teknoloji, -malzeme, -ürün ve üretim yöntemlerini özetleyebilir.
X
13
Malzeme, teknoloji ve üretim yöntemlerini bilerek bu yöntemlere uygun tasarım yapabilir ve yeni teknoloji üretim yöntemleri önerebilir.
X
14
Yapım ve üretim teknolojilerinde farklı alan ve ihtiyaçlar temelinde çalışan paydaşlarla iş birliği yapabilir.
15
İhtiyaca göre gerekleri karşılayacak teknolojik araçlar arasındaki uyumluluk ve esneklikleri belirleyebilir.
16
Amaca ve topluma uygun iletişim teknik ve teknolojilerini kullanabilir.
17
Teknolojik gelişimlere hakimdir, yeni gelişmeleri yorumlayarak yaratıcı tasarım çözümleri geliştirebilir ve bu gelişimlere öncülük edebilir.
18
Sürdürülebilirlik ve sürdürülebilir üretim kavramlarını tanımlayıp, bu konuların günümüzdeki önemini örnekler vererek anlatabilir.
19
Alanıyla ilgili etik değerler, proje yönetimi, hukuki hak ve sorumlulukları ve yönetmeliklerle ilgili uzmanlık düzeyindeki bilgi birikimini ortaya koyup, çözüm üretebilir.
20
Projenin girişim aşamasından başlayarak planlama, tasarım, yapım ve işletme aşamalarında projenin yönetilmesinde kullanılan teknikleri ve yasal sorunlulukları tanımlayıp uygulayabilir.
21
Mesleğin gerektirdiği farklı çalışma ortam ve biçimlerine uyum sağlayabilir ve bu ortamların geliştirilmesine katkıda bulunabilir.
22
Tasarım ve yapım projelerinin yasal, yönetimsel ve prosedürsel gerekliliklerini mesleki yaşam boyunca takip edip, karmaşık sorunların çözümünde yeni stratejik yaklaşımlar geliştirebilir.
23
Projenin girişim aşamasından başlayarak planlama, tasarım, yapım ve işletme aşamalarında ve projenin yönetilmesinde edindiği iletişim becerilerini gösterebilir.
24
Edindiği tüm kuramsal ve uygulamalı, meslek pratiği, proje yönetimi ve yasal sorumluluklar konularındaki, bilgi birikimini uzmanlık düzeyine taşıyabilir.
25
Alanıyla ilgili problemlere çözüm üretirken kullanacağı yöntem ve teknikleri, çevre sağlığı, yapı sağlığı, insan sağlığı bağlamında değerlendirebilir.
26
Çevre, yapı ve insan sağlığı ilişkilerini göz önünde bulundurarak konuyla ilgili tasarım problemlerini çözebilir.
27
Çevre, yapı ve insan sağlığı konusunda kent/mekan/ürün planlama tasarım uygulama ve denetleme konularında fikrini, nicel ve nitel verilerle destekleyerek, disiplinler arası uzmanlarla sistemli bir biçimde paylaşabilir.
28
Çevre, yapı ve insan sağlığı konusunda kuramsal ve uygulamalı bilgi sistemlerini araştırarak eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilir ve yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir.
29
Çevre, yapı ve insan sağlığı konusunda tüm uzmanlık alanları ile iletişim kurabilir.

Assessment Methods

Contribution LevelAbsolute Evaluation
Rate of Midterm Exam to Success 60
Rate of Final Exam to Success 40
Total 100
ECTS / Workload Table
ActivitiesNumber ofDuration(Hour)Total Workload(Hour)
Course Hours14228
Guided Problem Solving177
Resolution of Homework Problems and Submission as a Report224
Term Project000
Presentation of Project / Seminar000
Quiz000
Midterm Exam144
General Exam166
Performance Task, Maintenance Plan000
Total Workload(Hour)49
Dersin AKTS Kredisi = Toplam İş Yükü (Saat)/30*=(49/30)2
ECTS of the course: 30 hours of work is counted as 1 ECTS credit.

Detail Informations of the Course

Course Description

CourseCodeSemesterT+P (Hour)CreditECTS
DIGITAL DESIGN TOOLS PRACTICE II-Spring Semester0+212
Course Program
Prerequisites Courses
Recommended Elective Courses
Language of CourseTurkish
Course LevelFirst Cycle (Bachelor's Degree)
Course TypeRequired
Course CoordinatorAssist.Prof. Mustafa Adil KASAPSEÇKİN
Name of Lecturer(s)Assist.Prof. Mustafa Adil KASAPSEÇKİN, Assist.Prof. Tahir AKKOYUNLU, Lect. İbrahim Serkan UYSAL, Lect. Oğulcan ÜNEŞİ, Lect. Havva Seide GEDİK KEBAPCI
Assistant(s)Res. Asst. Nursena Coşkun
AimThe aim of this course is to provide necessary practical knowledge for the realisation and presentation of design in the digital environment
Course ContentThis course contains; The emergence, definition and development process of BIM concept The construction industry needs BIM? Why use BIM? What is BIM?, How does BIM change the construction industry?,Basic features of BIM technology Overview of BIM-based software, basic concepts related to BIM, ND BIM, conflict control, interoperability, virtual reality, energy simulations,Introduction to BIM Autodesk Revit interface and introduction of the program,Parametric modeling concept, "family" concept in Revit Modeling and detailing of architectural building elements 1: Wall, door, window,,Modeling and detailing of architectural building elements 2: Stairs, stair parts (riser, step, landing), upholstery,,Modeling and detailing of architectural building elements 3: Roofs, ceilings, ramps,Modeling and detailing of architectural building elements 3: Roofs, ceilings, ramps,Section box, sheet creation, shop drawing creation, detail drawing,"BIM examples from the world" group presentations,"BIM examples from the world" group presentations,Material selection and assignment to building elements, use of 2D, 3D camera,Term project evaluation 1,Parametric and original modeling technique using "Revit family",Term project evaluation 2.
Dersin Öğrenme KazanımlarıTeaching MethodsAssessment Methods
Understanding of design and visual presentation techniques in digital environment16, 37, 8, 9E, F
Gaining digital representation skills in architecture16, 37, 8, 9E, F
Gaining the ability for simulating the estimated behaviour of natural and artificial environmental systems16, 37, 8, 9E, F
Teaching Methods:16: Question - Answer Technique, 37: Computer-Internet Supported Instruction, 8: Flipped Classroom Learning, 9: Lecture Method
Assessment Methods:E: Homework, F: Project Task

Course Outline

OrderSubjectsPreliminary Work
1The emergence, definition and development process of BIM concept The construction industry needs BIM? Why use BIM? What is BIM?, How does BIM change the construction industry?
2Basic features of BIM technology Overview of BIM-based software, basic concepts related to BIM, ND BIM, conflict control, interoperability, virtual reality, energy simulations
3Introduction to BIM Autodesk Revit interface and introduction of the program
4Parametric modeling concept, "family" concept in Revit Modeling and detailing of architectural building elements 1: Wall, door, window,
5Modeling and detailing of architectural building elements 2: Stairs, stair parts (riser, step, landing), upholstery,
6Modeling and detailing of architectural building elements 3: Roofs, ceilings, ramps
7Modeling and detailing of architectural building elements 3: Roofs, ceilings, ramps
8Section box, sheet creation, shop drawing creation, detail drawing
9"BIM examples from the world" group presentations
10"BIM examples from the world" group presentations
11Material selection and assignment to building elements, use of 2D, 3D camera
12Term project evaluation 1
13Parametric and original modeling technique using "Revit family"
14Term project evaluation 2
Resources
to be distributed by lecturer
Türkmenoğlu Berkan, Saliha; Rhinoceros 4 ile Modelleme. BIM Handbook: A Guide to Building Information Modeling for Owners, Managers, Designers, Engineers and Contractors, Chuck Eastman, Paul Teicholz, Rafael Sacks, Kathleen Liston (2011-second edition) The Impact of Building Information Modelling, Ray Crotty (2011) BIM Project execution planning, John Messner (2008) Mastering Revit Revit Suite McGraw-Hill, 2008. Building Information Modelling (BIM). Transforming Design and Construction to Achieve Greater Industry Productivity. McGraw-Hill, 2009. The Business Value Of BIM. Getting Building InformationModeling to the Bottom Line. BIM Content Development: Standards, Strategies, and Best Practices, Robert S. Weygant (2011) https://redshift.autodesk.com/ https://academy.autodesk.com/curriculum http://bimnewworld.blogspot.com.tr/ http://www.bimjournal.com/ http://www.asce.org/ http://www.riba.co.uk/ • http://www.buildingsmart.org

Course Contribution to Program Qualifications

Course Contribution to Program Qualifications
NoProgram QualificationContribution Level
12345
1
Planlama, uygulama, yönetme ve denetleme süreçlerinde problemi tanımlayıp alternatif çözümler üretebilir.
X
2
Tasarım odaklı araştırma yapıp, tasarım sürecini planlayıp yönetebilir.
X
3
Ekip çalışması ve disiplinler arası işbirliğinde bulunarak çalışmalarını yürütebilir.
X
4
Alanında kazandığı bilgi ve becerilerini eleştirel olarak değerlendirip, mesleki bilgi, beceri ve yaklaşımlarını sürekli geliştirebilir.
X
5
Tasarım çözümlerini ulusal ve uluslararası platformlarda sözlü, yazılı ve görsel (2B ve 3B) olarak aktarabilir.
X
6
Toplumun yaşam kalitesini ve kamu yararını yükseltmeye yönelik kentsel tasarıma / kentsel gelişmeye ve dönüşüme / peyzaj tasarımına katkıda bulunabilir.
7
Dünyadaki ve Türkiye'deki tarihsel, kültürel gelişim ve güncel durumu örneklerle açıklayabilir.
8
Tarih, kültür ve sanat alanında edindiği bilgileri kullanarak, evrensel ve geleneksel değerler doğrultusunda tasarım alanında karşılaştığı problemleri çözebilir.
9
Tarih, Kültür, sanat alanında, sorunların çözümlenmesini gerektiren ortamlarda gerektiğinde ekip çalışanı, gerektiğinde lider olarak rol alabilir.
10
Alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri, yaşam boyu farklı araştırma metotları ile ilişkilendirebilir.
11
Sosyal, kültürel olguların ve sürekli değişimin farkındadır ve toplumsal sorumluluk bilinci ile sosyal çevre için plan, strateji, proje çalışmaları yapıp, iş birlikleri kurabilir.
12
Alanıyla ilgili problemin çözümünde kullanılacak -teknoloji, -malzeme, -ürün ve üretim yöntemlerini özetleyebilir.
X
13
Malzeme, teknoloji ve üretim yöntemlerini bilerek bu yöntemlere uygun tasarım yapabilir ve yeni teknoloji üretim yöntemleri önerebilir.
X
14
Yapım ve üretim teknolojilerinde farklı alan ve ihtiyaçlar temelinde çalışan paydaşlarla iş birliği yapabilir.
15
İhtiyaca göre gerekleri karşılayacak teknolojik araçlar arasındaki uyumluluk ve esneklikleri belirleyebilir.
16
Amaca ve topluma uygun iletişim teknik ve teknolojilerini kullanabilir.
17
Teknolojik gelişimlere hakimdir, yeni gelişmeleri yorumlayarak yaratıcı tasarım çözümleri geliştirebilir ve bu gelişimlere öncülük edebilir.
18
Sürdürülebilirlik ve sürdürülebilir üretim kavramlarını tanımlayıp, bu konuların günümüzdeki önemini örnekler vererek anlatabilir.
19
Alanıyla ilgili etik değerler, proje yönetimi, hukuki hak ve sorumlulukları ve yönetmeliklerle ilgili uzmanlık düzeyindeki bilgi birikimini ortaya koyup, çözüm üretebilir.
20
Projenin girişim aşamasından başlayarak planlama, tasarım, yapım ve işletme aşamalarında projenin yönetilmesinde kullanılan teknikleri ve yasal sorunlulukları tanımlayıp uygulayabilir.
21
Mesleğin gerektirdiği farklı çalışma ortam ve biçimlerine uyum sağlayabilir ve bu ortamların geliştirilmesine katkıda bulunabilir.
22
Tasarım ve yapım projelerinin yasal, yönetimsel ve prosedürsel gerekliliklerini mesleki yaşam boyunca takip edip, karmaşık sorunların çözümünde yeni stratejik yaklaşımlar geliştirebilir.
23
Projenin girişim aşamasından başlayarak planlama, tasarım, yapım ve işletme aşamalarında ve projenin yönetilmesinde edindiği iletişim becerilerini gösterebilir.
24
Edindiği tüm kuramsal ve uygulamalı, meslek pratiği, proje yönetimi ve yasal sorumluluklar konularındaki, bilgi birikimini uzmanlık düzeyine taşıyabilir.
25
Alanıyla ilgili problemlere çözüm üretirken kullanacağı yöntem ve teknikleri, çevre sağlığı, yapı sağlığı, insan sağlığı bağlamında değerlendirebilir.
26
Çevre, yapı ve insan sağlığı ilişkilerini göz önünde bulundurarak konuyla ilgili tasarım problemlerini çözebilir.
27
Çevre, yapı ve insan sağlığı konusunda kent/mekan/ürün planlama tasarım uygulama ve denetleme konularında fikrini, nicel ve nitel verilerle destekleyerek, disiplinler arası uzmanlarla sistemli bir biçimde paylaşabilir.
28
Çevre, yapı ve insan sağlığı konusunda kuramsal ve uygulamalı bilgi sistemlerini araştırarak eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilir ve yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir.
29
Çevre, yapı ve insan sağlığı konusunda tüm uzmanlık alanları ile iletişim kurabilir.

Assessment Methods

Contribution LevelAbsolute Evaluation
Rate of Midterm Exam to Success 60
Rate of Final Exam to Success 40
Total 100

Numerical Data

Student Success

Ekleme Tarihi: 30/03/2023 - 16:02Son Güncelleme Tarihi: 30/03/2023 - 16:23