Kampüs İçi Spor Tesisleri ve Kullanımı

Kampüs İçi Spor Tesisleri ve Kullanımı;
Güney Kampüste bulunan spor sahalarımızın kullanımı rezervasyon sistemi ile olup Kuzey yerleşkemizdeki spor sahalarımız rezervasyonsuz olarak kullanıma açıktır. Güney kampüs spor sahaları kullanım talepleri için Güney Kampüste bulunan Spor Ofisine giderek rezervasyonunuzu oluşturabilirsiniz.

Spor sahalarımızdan tüm öğrenci, akademisyen ve idari personelimiz ücretsiz şekilde faydalanabilir. Spor tesislerinde kullanılan top ve yelek malzemeleri SKS tarafından verilmektedir.

Kuzey Kampüs:
2 adet  Açık Karma Saha (Basketbol ve Voleybol)
Güney Kampüs: 1 adet Minyatür Futbol Sahası ,2 adet Açık Karma Saha (Basketbol ve Voleybol) , 1 adet Basketbol tek pota sahası

Medipol Üniversitesi Spor Tesisleri Kullanım Talimatları
1) Üniversitemiz halı sahası; her takımdan 7’ şer oyuncu olmak üzere, 14 oyuncunun maç yapabilmesi için uygundur. Bireysel kullanım için tahsil edilmez.
2) Tesis Kullanım saatleri, Spor Birimi’nin belirlediği saatler çerçevesinde hizmet vermektedir.
3) Halı Sahamız; Medipol Üniversitesi öğrencileri, akademik ve idari personellerinin kullanımına açık olup rezervasyonla tahsis edilir.
4) Maç yapmak isteyen kullanıcılarımız en az 2 (iki) gün öncesinden ilgili personele müracaatta bulunurlar. Pazartesi maçları için müracaatlar en geç Cuma günü saat 15:00’a kadar yapılmalıdır.
5) Her rezervasyon bir saatlik kullanımlar için olup, iptaller 1 (bir) gün öncesinden sorumlu görevli kişiye bildirilmelidir.
6) Takımlar oynayacakları saatten en az 15 dk. öncesinden hazır olmalıdır. Katılımcıların yanlarında değerli eşya getirmemeleri önerilir, sahada çalınma veya kaybolma durumlarında sorumluluk kabul edilmez.
7) Halı sahada spora uygun kıyafet ve ayakkabı giymek zorunludur uygun olmaması halinde saha görevlisi kişiyi uyarma ve sahadan çıkartma hakkına sahiptir.
8) Takımlara maç esnasında kullanmaları için verilen malzemeler (top, yelek) kimlik kartı karşılığında verilir maç sonunda tekrar geri alınır.
9) Saha içerisinde “su” dışında yiyecek-içecek tüketilmesi ve sigara içilmesi yasaktır.
10) Maç sonrası her takımın saha temizliğini sağlamak adına çöplerini toplamaları önemle rica olunur.
11) Tesiste oluşacak zayiatlar son kullanan takımların sorumluluğundadır. Malzemelere zarar verildiği takdirde zarar verilen malzemenin ücreti, zarar veren takımlardan tahsil edilir.
 12) Saat 17.00’ye kadar olan zamanlarda, fakültelerin ve spor takımlarının öncelikli talepleri dikkate alınır (eğitimler, takım çalışmaları, ders ve antrenmanlar gibi).
13) Öğrenci veya personel olmadığı tespit edilen kişiler güvenliğe bildirilir ve olası bir olayda tutanak tutulur.
14) Tesis görevlilerimiz, gerektiğinde kullanıcının kimliğini ibraz etmesini talep etmeye yetkilidirler. Kişi kimliğini ibraz etmediği takdirde tesisi kullanamaz.
15) Halı sahada maç yaparken küfürlü konuşma ve kavgaya yönelik hareketler olması halinde kullanıcılar görevli tarafından uyarılır. Uyarıların dikkate alınmaması halinde güvenliğe bilgi verilerek uygunsuz durumlarda tutanak tutulur.
 16) Soyunma odalarında bulunan dolaplar, günlük kullanım içindir. Kullanıcılar bu dolapları tesisten ayrılırken boşaltmak zorundadır.
17) Hijyen ve güvenlik gereği tüm eşyalar soyunma dolabına yerleştirilmeli hiçbir eşya dolap dışında bırakılmamalıdır.
18) Güvenlik gereği dolaplarda değerli eşya bulundurulmamalıdır.
19) Spor Birimimiz kaybolan veya unutulan eşyalardan sorumlu tutulamaz.
**Yukarıda belirtilen kurallara uymayan takım ya da kişiler hakkında tutanak tutularak disiplin yönetmeliği uygulanacaktır.
**Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı halı saha ve tüm spor tesisleri hakkında gerekli gördüğü takdirde değişiklik yapma hakkına sahiptir.

Ekleme Tarihi: 05/07/2022 - 14:24Son Güncelleme Tarihi: 13/12/2023 - 20:57