Sincan Tıp Üniversitesi heyeti, Rektör Aydın’ı ziyaret etti

27.08.2015

Sincan Tıp Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halmurat Upur ve beraberindeki heyet, Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın’ı ziyaret etti. Ziyarette heyetler, üniversiteler arasında ya..

ncan_Tip_Universitesi_Rektor_Aydin_Ziyaret.jpg

Çin’in Uygur Özerk Bölgesi’nde yer alan Sincan Tıp Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Halmurat Upur ve beraberindeki heyet, Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın’ı makamında ziyaret etti. Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Tokaç’ın da eşlik ettiği ziyarette, iki üniversite arasında yapılacak eğitim işbirliği ile ilgili konular konuşuldu. Görüşmelerin ardından Rektör Upur ve beraberindeki heyet, Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları Merkezi (REMER)’ni ziyaret etti. REMER’in bilimsel ve teknolojik altyapısını inceleyen heyet, Ar-Ge faaliyetlerini yerinde incelemek için Merkez’e araştırmacı göndermek istediklerini söyledi. Bu işbirliği çerçevesinde heyet, Türkiye’de tıp fakültesini bitirdikten sonra eğitimlerine “Geleneksel Uygur Tıbbı” üzerine devam etmek isteyen doktor ve araştırmacılara, 1 yıl boyunca eğitim imkânı sunmak istediklerini belirtti.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 09:08