Gazze’den gelen heyet Rektör Aydın’ı ziyaret etti

28.08.2015

Gazze İslam Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nasreddin Elmezaini, Rektör Dr. Kamalain K. Shaath ve beraberindeki heyet, Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın’ı makamında ziya..

d

Gazze İslam Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nasreddin Elmezaini, Rektörü Dr. Kamalain K. Shaath ve üniversite temsilcisi Moin N. Haim, Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, iki üniversite arasında eğitim işbirliğine dair konular konuşuldu. Medipol Üniversitesi Hastanesi’nin işleyiş yapısına benzer bir hastaneyi hâlihazırda kendi üniversitelerinde inşa ettiklerini belirten Mütevelli Heyeti Başkanı Elmezaini, Medipol Üniversitesi ile bu ortak noktalar sayesinde öğrenci-öğretim görevlisi gönderme ve alma gibi karşılıklı ilişkiler kurabileceklerini ifade etti. Elmezaini ayrıca, Gazze İslam Üniversitesi’nin bölgedeki en iyi üniversitelerden biri olduğunu, ağırlıklı olarak tıp, sağlık ve mühendislik alanında eğitim verdiklerini söyledi. Oxford Üniversitesi’nden ve Avrupa’dan pek çok öğretim üyesinin Gazze İslam Üniversitesi’nde eğitim verdiğinin altını çizen Rektör Shaath ise Medipol Üniversitesi’nin “üniversite hastanesi-üniversite eğitimi” modelini kendi üniversitelerinde uygulayacaklarını belirtti. Rektör Shaath, Gazze İslam Üniversitesi’nin gelecek yıllardaki eğitim planlarına dair Türkiye, İspanya, Almanya, Malezya ve İngiltere gibi ülkelerle karşılıklı diyalog halinde olduklarını belirtti.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 09:06