Özcan: Musiki günümüzde yozlaşıyor

25.08.2015

Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nuri Özcan, TRT Diyanet’te katıldığı bir TV programında günümüzde musikinin yozlaştığını ancak alınacak..

c-8dd217568003-Nuri_Ozcan_TRT_Diya

Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nuri Özcan, TRT Diyanet TV’de yayınlanan Hanende isimli programa katıldı. Sunuculuğunu sanatçı Erkan Mutlu’nun yaptığı programda Özcan, musikinin günümüz Türk toplumundaki yerine dair bilgiler paylaştı. Özcan, musikinin özellikle son 80-90 yıldır büyük yaralar aldığını, bu sebeple günümüzde yozlaştığını söyledi. Halkın bu konuda yeterli seviyede eğitilmesiyle, musikinin tekrar eski parlak günlerine dönmesinin mümkün olabileceğini ifade eden Özcan, bunun için de eğitim kurumlarının bu konuya özel olarak ilgi göstermelerinin şart olduğunu söyledi. Özcan programda ayrıca, bir dini eseri seslendirdi.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 09:08