Karahan: Türkiye ekonomisi hassas bir dönemden geçiyor

25.08.2015

Türkiye piyasalarındaki son gelişmeleri TRT Türk’te değerlendiren Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Karahan, döviz kurundaki hareketliliğin h..

98-Hatice_Karahan_Mansetten.jp

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Karahan, Türkiye piyasalarında yaşanan son gelişmeleri TRT Türk’te yayınlanan Manşetten programında değerlendirdi. Karahan, döviz kurundaki hareketliliğin hem dış hem de iç dinamiklerden kaynaklandığını, Türkiye ekonomisinin oldukça hassas bir dönemden geçtiğini söyledi. FED süreciyle birlikte, Çin’de artan ve gelişmekte olan piyasalara sirayet eden endişelerin, dünya piyasalarında belirsizliğe sebep olduğunun altını çizen Karahan, Türkiye’de ise yaşanan siyasi belirsizlik ve terör olaylarının soru işaretleri yarattığını belirtti. Erken seçim sürecinin mümkün olduğunca düşük risk ve maliyetle atlatılması gerektiğini ifade eden Karahan, oluşacak yeni hükümetin reformist bir zihniyet çerçevesinde yeni bir sayfa açabilmesi için bunun kritik olduğunu, kazanımların zedelenmemesi gerektiğini vurguladı. Karahan son olarak, önümüzdeki aylarda FED sürecinin hassasiyetinin artacağını, kredi derecelendirme kuruluşlarının da Türkiye’ye not verme takvimlerinin yaklaştığını belirtti.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 09:09