İletişim Fakültesinin üç bölümü İLEDAK tarafından akredite edildi

03.04.2023

İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesine bağlı Medya ve Görsel Sanatlar, Radyo, Televizyon ve Sinema ile Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümleri İLEDAK (İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu) tarafından akredite edildi.

medipol_unv_guney_kampus_gece (1).jpg

Yükseköğretim Kalite Kurulunun verdiği ‘Kalite Değerlendirme Tescil Belgesi’ sahibi olan ve Türkiye’deki iletişim programlarının akreditasyonu konusunda faaliyet gösteren İLEDAK, kapsamlı bir değerlendirme süreci sonucunda akreditasyon sonuçlarını açıkladı. 21-23 Aralık 2022 tarihlerinde İLEDAK ekiplerince yapılan ziyaretler, tutarlılık incelemeleri ve genel değerlendirmeler sonucu İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi 3 bölümüyle akredite olmaya hak kazandı. Medya ve Görsel Sanatlar, Radyo, Televizyon ve Sinema ile Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümleri 3 Mart 2025 tarihine kadar akredite edildi. İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi, ÖSYM kılavuzunda yer alan 72 iletişim fakültesi içerisinde akredite edilmiş bölüme sahip 24 fakülte arasında yer almış oldu. Sürekli yenilenen müfredat, teknik alt yapı ve uygulama merkezleriyle gerçekleştirilen nitelikli eğitim öğretim faaliyetlerinin akademik ve idari anlamda tescillenmesinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Büyükaslan, diğer bölümlerin akreditasyon süreci için de hazırlıkların devam ettiğini belirtti.

Son Güncelleme Tarihi: 03/04/2023 - 12:03