Medipol, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sıralamasında yükseldi

01.04.2023

İstanbul Medipol Üniversitesi, TÜBİTAK tarafından oluşturulan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2022’de 18. sırada yer aldı. Medipol, 2021 endeksinde 35. sırada yer almıştı.

Medipol_UNV_Guney_Kampus_01.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından hazırlanan 'Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2022' sonuçlarına göre en başarılı ilk 18 üniversite arasında yer alarak sıralamada 17 basamak yükseldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açıklanan sonuçlara göre, üniversitemiz toplamda 50,49 puan ortalaması ile 18. sırada yer alırken vakıf üniversiteleri arasında ise 5. oldu. YÖK verilerine göre 31.12.2021 tarihinde faal olan ve 50'nin üzerinde Prof.,  Doç. Ve  Dr. Öğr. Üyesi'ne sahip 192 üniversite sıralamaya dahil edilmiştir. Endeks kapsamında en girişimci ve yenilikçi 50 üniversite, "bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği", "fikri mülkiyet havuzu", "işbirliği ve etkileşim" ile "ekonomik ve toplumsal katkı" boyutları altında 23 göstergeye göre sıralanmıştır. Bu göstergeler kapsamında İstanbul Medipol Üniversitesi en fazla yükselişi ekonomik ve toplumsal katkı ölçütünde göstermiştir. İstanbul Medipol Üniversitesi son beş yıldır GYÜİ ne yer almakta olup son sıralamada yerini 17 basamak yükseltme başarısını göstermiştir.

Endeks sonuçlarına ulaşmak için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 01/04/2023 - 20:37