Üniversitemizde “Afet/Acil Durum Tatbikatı” yapıldı

17.11.2023

İstanbul Medipol Üniversitesi Güney Kampüs’te “Afet/Acil Durum Tatbikatı” yapıldı.

tatbikat.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Güney Kampüs’te, yaşanan afetlere dikkat çekmek ve hazırlıklı olmak amacıyla “Afet/Acil Durum Tatbikatı” yapıldı. Saat 9.45’te siren sesi ile başlayan tatbikatta binalarda bulunan personel ve öğrencilerimiz siren sesi durana kadar bulundukları alanlarda “çök-kapan-tutun” pozisyonuna geçti ve afet anını temsil eden sirenin bitişini bekledi. Ardından binalarda bulunan personel ile öğrenciler tahliye ekiplerinin yönlendirmesiyle B1 ve B4 katlarında bulunan Acil Toplanma Bölgelerine hızlı bir şekilde ulaştı. Binaların güvenli bir şekilde tahliye edilmesinin ardından olası bir yangın durumunda alınacak önlemlerin bilinmesi, oluşan hasarın en asgari düzeye indirilmesi ve görev bilinciyle hareket edilmesi amacıyla yangın söndürme tatbikatı düzenlendi. İş Sağlığı ve Güvenliği Ofisi ile Acil Durum ve Afet Yönetim Koordinasyon Komisyonu tarafından yapılan bilgilendirmenin ardından gönüllüler yangın tüpü ile söndürme faaliyeti gerçekleştirdi. Afet/Acil Durum Tatbikatı, binalara geri dönüş anonsu ile sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 17/11/2023 - 22:06