Akademisyenlerimizin projelerine TÜBİTAK’tan destek

15.11.2023

İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Yahya Yıldız ve Dr. Öğr. Üye. İkbal Alp’in projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

haber1.png

İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Yahya Yıldız ve Dr. Öğr. Üye. İkbal Alp tarafından geliştirilen 2 ayrı proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye hak kazandı. Yıldız, TÜBİTAK 1005 Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı kapsamında, Alp ise TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Programı çerçevesinde desteklenecek. Yıldız, “Yaşam Destek Cihazı Test Ortamı Olarak Canlı Tam Kan Kullanılan Ex-Vivo Tam Kan Organ Banyosu Yapılması” başlıklı, Alp de “İnsülin Rezistansının Agrp Nöronlarının Fonksiyonlarına Etkisinin Araştırılması” isimli projesi ile kabul gördü.

Son Güncelleme Tarihi: 15/11/2023 - 15:53