Ana içeriğe atla

TÜBİTAK’tan öğrencilerimize önemli destek

13.10.2023

İstanbul Medipol Üniversitesi öğrencilerinin “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında yaptığı 62 proje başvurusundan 40’ı kabul edildi.

tubitak.jpg

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2023/1 dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı. Buna göre, İstanbul Medipol Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan 40 proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı. Kabul alan proje sayısı sonuçlarına göre Sağlık Bilimleri Fakültesinden 15, Sağlık Bilimleri Yüksekokulundan 6, Mühendislik ve Doğa Bilimlerinden 5, Uluslararası Tıptan 4, İnsan ve Toplum Bilimlerinden 3, Eczacılık ile İşletme ve Yönetim Bilimlerinden 2, Tıp Fakültesinden ise 1 proje desteklenmeye değer görüldü. İstanbul Medipol Üniversitesi yüzde 65’lik proje desteklenme oranı ile önemli bir başarı elde ederken proje başvuru ve destek sayısında vakıf üniversiteleri arasında ilk 5’te yer aldı.

REKTÖR CERAN: ÖĞRENCİLERİMİZİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Öğrencileri ve danışman akademisyenleri elde ettikleri başarı için tebrik eden İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Ceran, yakalanan başarının artarak devam etmesinin önemli olduğunu ifade etti. Başarının devamı için desteğin hız kesmemesi gerektiğini vurgulayan Ceran, şöyle dedi: “Öğrencilerimizi eğitimleri boyunca bilimsel araştırma projelerinde aktif rol oynamaları konusunda destekliyoruz. Medipol, bilimsel araştırma ve geliştirme kültürünün yaygınlaşması için önemli bir çaba sarf ediyor. Öğrencilerimizin fikirlerini projelendirmeleri ve kurgulayabilmeleri için zemin hazırlıyoruz. Verdiğimiz seminerler, eğitimler ve bilgilendirme mesajlarıyla farkındalıklarını artırıyoruz. Akademisyen kadromuzun koordinasyonunda öğrencilerimizin fikirlerini desteklemeye devam edeceğiz. Başta öğrencilerimiz olmak üzere, proje hazırlama süreçlerinde öğrencilerimizi destekleyen ve danışmanlık yapan öğretim elemanlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

2209-A Programı 2023/1. dönem çağrı sonucuna ilişkin, destek hakkı kazananların toplu listesine ulaşmak için tıklayınız.

https://www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/4000/2209a_kazananlar_liste.pdf

Son Güncelleme Tarihi: 13/10/2023 - 11:03