Ana içeriğe atla

Dr. İlhan, FDI’da Bilim Komitesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi oldu

11.10.2023

Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Duygu İlhan, Avustralya’da düzenlenen Dünya Diş Hekimleri Birliği Kongresi’nde ülkemizi temsil etti. 2021 yılından beri FDI’da Yönetim Kurulu Üyesi olan İlhan, Avustralya’daki kongrede “FDI Bilim Komitesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi” olarak atandı.  

fdi.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden Dr. Öğr. Üye. Duygu İlhan, dünya çapında yaklaşık bir milyon diş hekimini temsil eden Dünya Diş Hekimleri Birliğinin (FDI) Avustralya’da düzenlenen 2023 Dünya Diş Hekimliği Kongresine katıldı. 2021 yılından beri FDI Yönetim Kurulu Üyesi olan İlhan, Avustralya’da düzenlenen kongrede “FDI Bilim Komitesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi” olarak atandı.

FDI’NIN 120 YILLIK GEÇMİŞİ VAR

Avustralya’da ülkemizi ve üniversitemizi de temsil eden İlhan, FDI’nın 120 yılı aşkın tarihiyle diş hekimliği alanında önemli uluslararası bir federasyon olma özelliği taşıdığını söyledi. Sidney’de yapılan kongrenin pandemi sonrası yüz yüze yapılan ilk organizasyon olması sebebiyle büyük önem taşıdığını ifade eden İlhan, şunları söyledi: “FDI Genel Kurulu, en yüksek yasama ve yönetim organı olma özelliği taşıyor. Yılda bir kez toplanarak doğrudan yabancı yatırım politikalarını, stratejik planı, misyonları ve hedefleri belirliyor ve bunların hayata geçmesi için yapılan çalışmaları izliyoruz. Aynı zamanda organizasyon sırasında sürdürebilirlik panelinde bir konuşma gerçekleştirdim. Paneli ardından Ağız ve Diş Sağlığında Sürdürülebilirlik Çalışma Grubu Üyesi olarak başarılı olan diş hekimlerine ödül takdiminde bulundum. Bu yıl ilk kez düzenlenen Genç Diş Hekimleri Forumu’nda da yönetim kurulunu temsil eden lider diş hekimi olarak yer aldım. Forumda genç diş hekimlerine mesleğimizi hakkında önerilerde bulundum.”

8 POLİTİKA BEYANI KABUL EDİLDİ

Kongrede ayrıca Genel Kurul tarafından 8 politika beyanı kabul edildi. Doğrudan yabancı yatırımın ağız sağlığı camiasını ilgilendiren konulardaki konumunu detaylandıran politika beyanları, dünyanın dört bir yanından önde gelen diş hekimliği uzmanları arasındaki istişare, tartışma ve fikir birliği yoluyla bir araya getirildi. 

İşte kabul edilen politika beyanları:

1-Ağız sağlığı profesyonelleri ve diğer sağlık profesyonelleri arasındaki iş birliği

2-Ağız sağlığı uzmanları ve diş hekimliği öğrencileri için ruh sağlığı ve esenlik

3-Dental amalgama alternatif doğrudan restoratif materyaller

4-Diş aşınması

5-Alkol ağız sağlığı açısından risk oluşturuyor

6-Perinatal ve bebek ağız sağlığı bakımı

7-Ağız sağlığının sosyal ve ticari belirleyicileri

8-Sağlıklı yaşlanma için ağız sağlığı

2024 YILINDA İSTANBUL EV SAHİPLİĞİ YAPACAK


FDI’nın ‘Dental Olimpiyatları’ olarak da adlandırdığı, uluslararası oral sağlıkta tüm paydaşlar arasında bilgi paylaşımını hedefleyen ve ayrıca düzenleyen ülkeler adına bir prestij olup tanıtımlarına önemli katkı sağlayan FDI Kongresi, 12-15 Eylül 2024 tarihlerinde İstanbul’da yapılacak. 2013 yılında Türk Diş Hekimleri Birliğinin ev sahipliğinde ilk kez İstanbul’da yapılan FDI 101. Diş Hekimliği Kongresi, 16.197 kişilik rekor katılımla Avrupa’nın son 10 yılda tıp ve diş hekimliği alanındaki en büyük kongresi olmuştu.

Son Güncelleme Tarihi: 11/10/2023 - 16:53