Öğretim Üyemiz Atayoğlu, CNN International’a konuk oldu

24.06.2019

İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ali Timuçin Atayoğlu, CNN International’a konuk olarak apiterapi uygulamaları hakkında bilgi verdi.

ddd

İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ali Timuçin Atayoğlu, CNN International’da yayınlanan “Chasing Life With Dr. Sanjay Gupta” isimli programa konuk oldu. Programda, kısa bir süre önce Uluslararası Apiterapi Federasyonu başkanlığına seçilen Atayoğlu’nun apiterapi uygulamalarından karelere yer verildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Atayoğlu, son dönemde Sağlık Bakanlığınca apiterapi alanında atılan adımların tüm dünyada dikkat çektiğini söyledi. Dr. Atayoğlu şöyle devam etti: “Apiterapi, arı ürünlerinin şifa amaçlı kullanılmasıdır. Buna arı zehiri de dahil. Alerjisi olmamak şartıyla artrit, multiple skleroz, ALS ve fibromiyalji hastalarının tedavisinde arı venomu destek olarak kullanılabiliyor. Üniversitemiz bünyesinde kanıta dayalı, integratif tıp yaklaşımına sahip bir Apiterapi Uygulama Merkezi kurulmuş durumda. Merkezimiz yurt dışındaki sağlık çevreleri tarafından ilgiyle takip ediliyor. Hasta başvurularının yanı sıra eğitim görmek isteyenlerin de yoğun bir talebi var.”

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 11:27