Ana içeriğe atla

‘2019 Mezuniyet Töreni’ sona erdi

25.06.2019

İstanbul Medipol Üniversitesi ‘2019 Mezuniyet Töreni’ sona erdi. Üç gün süren törende 8 bini aşkın öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.

dd

İstanbul Medipol Üniversitesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Mezuniyet Töreni’ sona erdi. Üç gün boyunca devam eden törende 8 bini aşkın öğrenci diploma alarak mezuniyet sevinci yaşadı. Kavacık Güney Kampüste düzenlenen törene Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Özer Koca, Rektör Prof. Dr. Sabahattin Aydın ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Ceran başta olmak üzere fakülte dekanları, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Dr. Öğretim Üyesi Metin Uyar’ın sunuculuğunu üstlendiği törenin ilk gününde Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ile Sağlık Bilimleri Fakültesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Tıp Fakültesi öğrencileri keplerini havaya fırlattı. Törenin ikinci gününde Adalet Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler MYO ile Sağlık Hizmetleri MYO öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadı. Kapanış gününde ise Medipol Meslek Yüksekokulu öğrencileri diplomalarını aldı.
AYDIN: MEZUNLARIMIZ MEDİPOL KİMLİĞİNE KATKI SUNACAK
Törenin açış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Aydın, mezunların Medipol kimliğine yapacakları katkıya değindi. Aydın şöyle dedi: “Aileler olarak evlatlarınızın bugüne gelmesinin arka planındaki en büyük güç oldunuz. Bugün onları hayat mücadelesinin içine doğru uğurluyoruz. İçinizde onların gelecekleri ile alakalı bir endişe olmasın. Seçtikleri alanlar, aldıkları eğitim ve edindikleri beceriler onların başarılarının teminatı. Bir üniversitenin kimliğini bütünleyen en önemli unsurlardan biri mezunlarıdır. Mezunların hayattaki başarıları; becerileri, cesaretleri, bilime, sanata, gelişime ve topluma sağladıkları katkıdır.”
KUNTER: MUTLU OLMAK İÇİN HAYATI ISKALAMAYIN
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Kunter, üniversite mezuniyetinin insan hayatında bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Zorlu süreçlerin ardından mezuniyet gururu yaşayan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Kunter, mutlu olmak için hayatın ıskalanmaması gerektiğini ifade etti. Mutlu bireylerin mesleki başarıyı yakabileceğini belirten Kunter, fedakârlık yaparak evlatlarını okutan aileleri tebrik ederek sözlerini noktaladı.
KARACAOĞLAN: TIP EĞİTİMİ, NOKTASI OLMAYAN BİR SÜREÇTİR
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci Karacaoğlan ise genç meslektaşlarına tavsiyelerde bulundu. Tıp eğitimini, noktası olmayan bir süreç olarak tanımlayan Karacaoğlan şöyle dedi: “Sevgili meslektaşlarım 6 yıllık zorlu tıp eğitimini tamamlayarak aramıza katıldınız. Sizleri yürekten kutluyorum. Tıp eğitimi, noktası olmayan bir süreçtir. Bu nedenle sürekli gelişen tıp biliminin bir üyesi olarak güncel literatürü takip etmek ve bilgilerinizi taze tutmak zorundasınız. Dünyadaki en kıymetli varlık insandır. İnsan için en kıymetli değer sağlıktır. İşinizin çok zor ama aynı zamanda çok değerli olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Mesleğinizi yaparken kalbinizdeki insan sevgisini hep sıcak tutun. Çünkü bu, mesleğinizin en önemli unsurudur. Mesleğinizi yaparken hep gülümseyin ve empati kurun. Onları sadece hasta bir insan olarak değil, sosyal çevresiyle bütün olarak değerlendirin. Hastaların sırlarını ölünceye kadar saklayın. Hastalarınız arasında din, dil, mezhep, cinsiyet ve sınıf farkları gözetmeyin.”
ÖZBEK: MEDİPOL KİMLİĞİ İLELEBET YAŞAYACAK
Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Hanefi Özbek de öğrencilere Medipol ve hocaları ile iletişimi kesmemelerini tavsiye etti. Mezunlardan Medipol Mezunlar Derneğine üye olmalarını isteyen Özbek, Medipol kimliğinin ilelebet yaşayacağını söyledi. İkinci gün sabah programında konuşan Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Rana Atabay Kuşçu ise MYO mezunu olmanın ayrıcalıklı ve itibarlı olduğunu söyledi. Kuşçu, Medipol MYO mezunlarının edindikleri mesleki donanım ile Türkiye ekonomisinin ihtiyaç duyduğu aranan eleman ihtiyacını karşılayabileceğini kaydetti. Törenin kapanış gününde söz alan Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Öğretim Görevlisi Sena Didem Erkal Tuyji de mezunlara akıl ve vicdan yolunda dürüstlükle ilerlemeleri tavsiyesinde bulundu.
SOSYAL MEDYADA CANLI YAYINLANDI
Mezuniyet sevinci yaşayan öğrenciler ve aileleri, 3 gün süren tören boyunca bugünü ölümsüzleştirmek için hazırlanan çeşitli noktalarda bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. #MedipolMezuniyet2019 hashtagi ile sosyal medyada yankı uyandıran mezuniyet töreni, İstanbul Medipol Üniversitesinin kurumsal sosyal medya hesaplarından da canlı olarak yayınlandı.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 11:26