Medipol, Semender Toplantısı’na ev sahipliği yaptı

05.10.2022
salamender

Uluslararası Semender Toplantısı 2022, İstanbul Medipol Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Vücutlarının çeşitli parçalarını ve uzuvlarını yeniden üretebilme yeteneğine sahip aksolot canlısı üzerine çalışan araştırmacılar, İstanbul Medipol Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Semender Toplantısı’nda bir araya geldi. “Semender Araştırmalarında Karşılaştırmalı Çalışmalar ve Fırsatlar” teması ile düzenlenen toplantıda 24 farklı ülkeden çok sayıda araştırmacı bir araya geldi. İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilim ve Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (SABİTA) Müdürü Prof. Dr. Gürkan Öztürk’ün öncülüğünde yapılan toplantıda rejenerasyon, immünoloji ve gelişimle ilgili farklı başlıklar ele alındı. Alanında uzman 400 kişinin katıldığı toplantı 3 gün sürerken, araştırma merkezi bünyesinde ileri mikroskopi ve aksolot nöron kültürü kursları düzenlendi.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 10:53