Ana içeriğe atla

Prof. Arslan ve Dr. Toy’un buluşları USPTO’dan tescil aldı

07.03.2022

Prof. Dr. Hüseyin Arslan ile Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Fatih Toy’un patentleri, United States Patent Trademark Office tarafından tescil edildi.

1

İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan ile Öğretim Üyesi Dr. Muhammed Fatih Toy’un patentleri Amerika Birleşik Devletleri Marka ve Patent Ofisi (United States Patent Trademark Office-USPTO) tarafından tescillendi. Teknoloji Transfer Ofisi’nde düzenlenen törende Arslan ve Toy’a tescil belgeleri takdim edildi.

İşte USTPO’nun tescillediği o buluşlar:

1-Beşinci Nesil Hücresel Haberleşme Sistemlerinde Numeroloji Sayısının Optimizasyonu ve Numeroloji Seçim Yöntemi (Prof. Dr. Hüseyin Arslan ve Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Yazar)
Buluş, bir baz istasyonunun hizmet verdiği kullanıcıların ihtiyaçlarına göre, anlık olarak en fazla kaç numeroloji yapısının kullanılması gerektiğine karar vererek mevcut numeroloji kümesinden en uygun numerolojilerin seçilmesini sağlayan bir yöntem. 

2- Kablosuz Ağlarda Mutlak Güvenlik ve Kimlik Doğrulaması Sağlanması İçin Otomatik Tekrar Talep Sistemi (Prof. Dr. Hüseyin Arslan ve Dr. Öğretim Üyesi Jehad Mahmoud Hamamreh)
İleri düzey kablosuz haberleşme sistemleri için gizli dinlemelere karşı güvenlik ve kimlik taklidi ataklarına karşı kimlik doğrulaması sağlanmasına yönelik güvenli bir sistem ve yöntem açıklanmakta.

3- Beşinci Nesil Hücresel Haberleşme Sistemlerinde Numeroloji Kenarlarındaki Kullanıcıların Belirlenmesi Yöntemi (Prof. Dr. Hüseyin Arslan ve Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Yazar)
Buluş, 5G ve sonrası hücresel haberleşme sistemlerinde bir baz istasyonunun karma numeroloji yapıları ile hizmet verdiği kullanıcılar arasında oluşan numerolojiler arası girişimin etkilerini, numeroloji kenarlarındaki kullanıcıların en uygun şekilde belirlenmesiyle en aza indirgemeyi hedefleyen beşinci nesil hücresel haberleşme sistemlerinde numeroloji kenarlarındaki kullanıcıların belirlenmesi yöntemi ile ilgili.

4-Dağıtıcı Film İçeren Yüksek Çözünürlüklü Prizma Tayfölçeri (Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Fatih Toy)
Buluş, içerdiği dağıtıcı film sayesinde daha yüksek çözünürlük ve daha geniş dalga boyu bant aralığına sahip prizma tayfölçeri ile ilgili.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 11:21