Ana içeriğe atla

Dr. Şensoy, TÜBA-GEBİP Ödülü’ne layık görüldü

24.11.2023

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Şensoy, TÜBA-Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’ne layık görüldü.

tuba_web.png

Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (TÜBA-GEBİP) ve TÜBA-TESEP (Bilimsel Telif Eser) ödüllerini kazananlar açıklandı. Türkiye Bilimler Akademisinden yapılan açıklamaya göre İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Şensoy “Doğa Bilimleri” alanında “Hesaplamalı Fizik ve Yapısal Biyoloji” kapsamında yaptığı çalışmalarla bu seneki TÜBA-GEBİP ödülünü almaya hak kazandı. Ödüller, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilecek.

TÜBA-GEBİP ÖDÜLLERİ HAKKINDA

Türkiye’nin uluslararası bilim camiasındaki tanıtımı ve ilişkileri, üstün başarılı genç bilim insanlarının teşviki ve çalışmalarını Türkiye’de sürdürmeleri bakımından özel bir öneme sahip olan TÜBA-GEBİP Ödülü’nü 2023 yılında 24 farklı üniversiteden 34 üstün başarılı genç bilim insanı kazandı ve bugüne kadar TÜBA-GEBİP Ödülü kazanan bilim insanı sayısı 644’e yükseldi. 2021 yılında da İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Dinçer sosyal bilimler alanında, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Muhammed Fatih Toy ise mühendislik bilimleri alanında TÜBA-GEBİP Ödülü’ne layık görülmüştü.

TÜBA-GEBİP Ödülleri, doğa, mühendislik, sağlık bilimleri ile sosyal bilimler alanlarında çalışan üstün başarılı genç bilim insanlarını, bilimsel çalışmalarını Türkiye’de sürdürmeleri, kendi çalışma gruplarını oluşturmaları, Türkiye kaynaklı uluslararası düzeyde nitelikli proje ile yayınlarını ödüllendirme ve teşvik amacıyla 2001’den beri veriliyor. Özgün ve yüksek talep gören program kapsamında, ödül sahiplerine 3 yıl boyunca her yıl 50 bin liralık mali desteğin yanında, tez aşamasındaki doktora öğrencileri için her yıl ayrıca 15 bin liralık ek destek ile akademi üyelerince danışmanlık sağlanıyor.

Son Güncelleme Tarihi: 04/12/2023 - 17:24