Ana içeriğe atla

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

24.11.2023

Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği gerçekleştirildi.

24kasim (1).jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamak için etkinlik düzenlendi. Etkinlikte eğitim ve öğretim alanındaki değişimler ile öğretmenlik mesleğinin dönüşümü konuşuldu. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda yapılan etkinliğe İstanbul Medipol Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Servet Bayram başta olmak üzere Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

BAYRAM: EĞİTİM OLMADAN MEDENİYETTEN SÖZ EDEMEYİZ

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Bayram, eğitimin insana ve topluma gerekli bilgiyi öğreterek katma değer sağlamayı hedeflediğini söyledi. Öğretmenlik mesleğinin kutsal olduğunu kaydeden Bayram şöyle dedi: “Eğitim, insanın özünde yer alan erdemli güzel duygu ve düşüncelerin pekiştirilmesini sağlar. Bugün dünyamızın sürüklendiği yön çok üzücü. Doğru eğitime her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Kuşkusuz eğitim, kültür, uygarlık ve medeniyet kavramları evrenseldir ve bugün değişik coğrafyalarda uygarlık ve kültür adına gördüğümüz her unsurun temelinde eğitim var.  Eğitim olmadan gelişimden ve medeniyetten söz etmemiz mümkün değil. Aynı şekilde yaşam, vatan, millet sevgisi, hürriyet, inanç ve barış gibi değerlerin tümünün de temelinde eğitim var.”

DR. ACARBAY: ÖĞRETMENLER TOPLUM İÇİN HAYATİ ROL OYNUYOR

Programda konuşan Eğitim Fakültesi Öğr. Üye. Dr. Faika Yelda Acarbay ise öğretmenlerin Cumhuriyet’in ilk yıllarından itibaren toplumun şekillenmesinde hayati bir rol oynadığını söyledi. Öğretmenlere sadece özel günlerde değil her zaman gereken değerin verilmesi gerektiğini vurgulayan Acarbay, şöyle devam etti: “Evrensel ihtiyaçlar doğrultusunda bir eğitim sistemi geliştirmek bizlerin sorumluluğunda. Öğretmenler perde arkasında sürekli çalışan, öğrencilere ilham veren ve insanın en iyi noktaya gelmesi için güçlendiren kişiler. Sınıfta öğrencilerin potansiyellerini keşfedip açığa çıkarmak bizlerin görevi. Bu anlamda eğitime emek veren tüm öğretmenlerin gününü tebrik ediyorum.”

Son Güncelleme Tarihi: 27/11/2023 - 10:22