Ana içeriğe atla

Diş hekimi adayları beyaz önlüklerini giydi

22.11.2023

İstanbul Medipol Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 4. sınıf öğrencileri, beyaz önlüklerini giyerek hekimliğe ilk adımlarını attı.

önlük-dis

İstanbul Medipol Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 4. sınıf öğrencileri için ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’ düzenlendi. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Sina Uçkan başta olmak üzere akademisyenler, öğrenciler ve yakınları katılım gösterdi. Törenin açış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Uçkan, öğrencilere hekimlik mesleğinin simgesi olan beyaz önlüğü giydirmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti. 22 Kasım 1908 tarihinin diş hekimliği mesleğinde çağdaşlaşmanın başladığı yıl olduğunu ifade eden Uçkan, şöyle dedi: “Modern diş hekimliğinin 115. yılında ağız, diş ve çevre dokularının sağlığı için çalışmaya devam edeceğiz. Amacımız öğrenme odaklı çalışma alışkanlığını yaygınlaştırarak insani değerlerle donanmış yetenekli diş hekimlerini topluma kazandırmak. Sevgili öğrenciler, beyaz önlükleriniz sizin geleceğinizi temsil ediyor. Mesleğinizin onur ve haysiyetini her zaman koruyun. Önlüklerinizi eskitin ama lekelemeyin çünkü onlar yüzyıllardır insanların faydasına çalışan hekimlerin alın terini temsil ediyor. Sizin diş hekimi olma yolundaki her adımınızı görmek için sabırsızlanıyoruz. Yakın bir gelecekte meslektaş olarak çalışacağımız için de heyecanlıyız. Yolunuz açık olsun.”


DOÇ. DR. EROĞLU: HASTALARINIZA KARŞI DÜRÜST OLUN

Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şeyda Erşahan Eroğlu ise diş hekimliği eğitiminde hasta sayısı ve çeşitliliğinin olmazsa olmaz olduğunu söyledi. İstanbul Medipol Üniversitesinin güçlü sağlık altyapısıyla eğitimde önemli bir avantaj sağladığını kaydeden Eroğlu, şöyle dedi: “Üniversitemizde aldığınız eğitimle fazla hasta görecek ve tecrübeli hekimler olarak mezun olacaksınız. 20 yıllık tecrübeli bir diş hekimi olarak sizlere tavsiyem mesleğinizi severek ve heyecanınızı kaybetmeden yapın. Mesleğinizdeki yenilikleri takip ederek kendinizi sürekli geliştirin ve hastalarınıza karşı her zaman dürüst olun. Onlarla kendi anne babanızı tedavi ederken ki hassasiyetle ilgilenin.”


STAJER DİŞ HEKİMİ YILDIZ: AHLAKİ DEĞERLERE ÖNEM VERECEĞİZ

Sınıf arkadaşları adına törende konuşan Diş Hekimliği Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Şule Esin Yıldız da geçirdikleri üç senin ardından beyaz önlük giyecekleri için çok gururlu olduklarını ifade etti. Beyaz önlük giymenin kendilerini daha fazla sorumluluğu beraberinde getirdiğini ifade eden Yıldız, ahlaki değerlere önem veren hekimler olmak için çalışmalara devam edeceklerini ifade etti. Törende söz alan 2023 DUS 2. Dönemde Türkiye Birincisi olan Diş Hekimliği Fakültesi 2020 mezunlarından Emine Hazan Akçadoğan da fakültede aldığı nitelikli eğitimin avantajlarını meslek yaşamında gördüğünü vurguladı.

Son Güncelleme Tarihi: 22/11/2023 - 17:22