Ayva: Eğitim sistemimiz görme odaklı

30.03.2024

İstanbul Medipol Üniversitesi Engelli Öğrenci Ofisi ile Ergoterapi Kulübü iş birliğinde “Görme Engellilerde Bağımsız Yaşam ve Ergoterapi” başlıklı etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşan Lokman Ayva, Türkiye’deki eğitim sisteminin görme odaklı olduğunu ifade etti.

1

İstanbul Medipol Üniversitesi Engelli Öğrenci Ofisi ile Ergoterapi Kulübü tarafından “Görme Engellilerde Bağımsız Yaşam ve Ergoterapi” başlıklı etkinlik düzenlendi. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Ergoterapistler Ferhan Kır ile Özlem Çiller başta olmak üzere akademisyenler ve öğrenciler katılım gösterdi. Konferansta görme engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları zorluklar ele alınarak bağımsız yaşamları için çözüm önerileri tartışıldı. Aynı zamanda üniversitemizin mezunları olan Kır ve Çiller, üzerinde çalıştıkları ‘Görme Engellilerde Bağımsız Yoga’ projesini tanıttı. Konferansta söz alan Lokman Ayva ise Türkiye’de eğitim sisteminin görme engelliler için dezavantajlar barındırdığını ifade etti. Ayva, şöyle dedi: “Eğitim sistemimiz görmeye odaklı. Görmeyi sağlayan teknolojik aletlere herkesin sahip olması çok zor. Görme engellilerin akranları tarafından dışlanması da söz konusu. Her ne olursa olsun kişilerin bu olumsuz durumlara aldırış etmeyip motivasyonlarını sağlamaları önemli.”

Son Güncelleme Tarihi: 01/04/2024 - 10:19