Ana içeriğe atla

Öğrencimiz Baylan’a TÜBİTAK’tan destek

15.04.2024

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Doktora Programı Öğrencisi Muhammet Ali Beheşti Baylan’ın projesi TÜBİTAK 1002- A Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

doktoraogrenci

TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Programı kapsamında yapılan başvuru sonuçları açıklandı. İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Doktora Programı Öğrencisi Muhammet Ali Beheşti Baylan’ın projesi de bu kapsamda desteklenmeye hak kazandı. Baylan, “Liyofilize Edilmiş Arı Sütünün (Apis Mellifera) Oral Kullanımının İleri Yaştaki Bireylerde Bilişsel Fonksiyonlar ve İnflamasyon İlişkili İmmün Sistem Sitokin Düzeyleri Üzerine Etkisinin Araştırılması” başlıklı projesiyle kabul aldı. Hafıza ve düşünme gibi bilişsel yeteneklerin korunmasını amaçlayan proje, arı sütünün potansiyel faydalarına odaklanıyor. Projesi hakkında açıklama yapan Baylan şöyle dedi: “İlerleyen yaşla birlikte beynimizin işleyişi değişime uğruyor. Bazen bu değişiklikler, hafıza ve düşünme zorlukları olarak ortaya çıkabilmekte. Bal arıları tarafından üretilen arı sütünün bilişsel sağlığı destekleyebilecek özelliklere sahip olduğu düşünülüyor. Bu proje ile arı sütünün insanlar yaşlandıkça bilişsel işlevlerin korunmasında doğal bir yardımcı olarak hizmet edip edemeyeceğine ışık tutmayı amaçlıyoruz. Projemizin araştırmacılar için yaşlı bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik yeni yollar açacağını tahmin ediyoruz. Amacımız insanların ilerleyen yaşlarında daha sağlıklı ve aktif bir yaşam sürmelerini sağlamak.”

EN FAZLA 12 AY OLABİLİYOR
TÜBİTAK 1002 -Hızlı Destek Programı; üniversitelerde, araştırma hastanelerinde ve araştırma enstitülerinde yürütülecek kısa süreli, küçük bütçeli AR-GE projelerine destek sağlıyor. Program kapsamında projesi süresi en fazla 12 ay olabilirken 28 Temmuz 2023 tarihi itibariyle başvurusu onaylanmış olan proje önerilerinde proje destek üst limiti burs dahil yıllık 75.000 TL.
 

Son Güncelleme Tarihi: 15/04/2024 - 11:15