MERKEZ BÜNYESİNDE YAPILAN FAALİYETLER

• İlaç ve Sağlık Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi, İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Komisyonu, İstanbul Medipol Üniversitesi Bilişim Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ile 29 Nisan 2015 tarihinde İstanbul Medipol Üniversitesi Haliç Yerleşkesi’nde “Hasta Hakları Bakımından Kişisel Verilerin Korunması” adlı sempozyumu gerçekleştirmiştir. Günümüzde son derece önem arz eden kişisel veri konusunun hasta hakları bakımından değerlendirildiği sempozyuma, çok sayıda ilgili katılım göstermiştir.

• İlaç ve Sağlık Hukuku Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin Sürekli Eğitim Merkezi ile birlikte hazırladığı Sağlık Hukuku eğitim serisinin ilk modülü olan "Ölüm ve Bedensel Zararlar Nedeniyle Tazminat Davaları" konulu eğitim, 18-19 Şubat 2017 tarihlerinde İstanbul Medipol Üniversitesi Haliç Yerleşkesi’nde gerçekleştirilmiştir. İstanbul’dan ve İstanbul dışından da birçok katılımcının yer aldığı eğitimde Prof. Dr. Fulya İlçin Gönenç ve Sorumluluk-Tazminat Hukuku Uzmanı Çelik Ahmet Çelik, Ölüm nedeniyle destekten yoksun kalma tazminatı, Bedensel zararlar nedeniyle güç kaybı tazminatı, Tazminat unsurları ve hesaplama yöntemleri, örnekleri, İnsan zararlarında başvurulacak sigorta türleri, Güvence Hesabı gibi konuları aktarmışlardır. Yoğun ilgi ve beğeni ile karşılanan eğitimin, önümüzdeki eğitim ve öğretim yıllarında da modüller halinde devamının yapılması planlanmaktadır.

ilaçvesağlıkhukuku

Sağlık Çalışanlarına Yönelik Sağlık Hukuku Eğitimi ve Farklındalığı