Vikipedistler Medipol’e konuk oldu

17.04.2023

Wikimedia Topluluğu Kullanıcı Grubu Liderleri Başak Tosun, Zafer Batık ve Vikipedist Berkay Bayram İstanbul Medipol Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.

1

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi ile Basın-Yayın Ofisi tarafından “Özgür Bilgi Platformu-Vikipedi” başlıklı etkinlik düzenlendi. Öğrencilerin yazma ve eleştirel okuma becerilerinin gelişmesine katkı sağlamayı amaçlayan etkinlikte dijital ansiklopedi kaynaklarının genel okur kitlesine zengin içeriklerle sunulması ile doğru bilgi paylaşımı kültürüne katkıları irdelendi. SKS Dairesi Başkanı Funda Ayvaz Karabağlı ve Basın-Yayı Ofisi Medya İlişkileri Uzmanı Mustafa Çıtacı’nın moderatörlüğünde çevrim içi gerçekleştirilen etkinliğe Wikimedia Topluluğu Kullanıcı Grubu Liderleri Başak Tosun, Zafer Batık ve Vikipedist Berkay Bayram konuk oldu. Tosun ve Batık sanal dünyanın vazgeçilmez bilgi kaynaklarından biri haline gelen ve birçok dilde hazırlanan Wikimedia/Vikipedi hakkında detaylı bir sunum yaptı. Tosun sunumunda Vikipedi tarihçesi, işleyişi, gelişimi ve veri yönetimi hakkında genel bir bilgilendirme yaparken içerik oluşturma, içerik doğruluk ve etik ilkeleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Tosun, Vikipedinin tamamen gönüllük esasına göre çalıştığını ve her dakika güncellenen bir bilgi kaynağı olduğuna dikkat çekti. Bilgi alanında gönüllülüğün çok kıymetli olduğunu dile getiren Zafer Batık ise Vikipedist olmanın kendisine farklı kapılar açtığını ifade etti. Berkay Bayram da vikipedist olma serüvenini anlatarak Vikipedinin kişisel gelişimine katkılarından bahsetti. Batık ve Tosun etkinliğin sonunda platformun teknik olarak nasıl çalıştığını, içeriklerin doğruluk ve referanslandırma gibi özelliklerini uygulamalı bir şekilde katılımcıların bilgisine sundu.

Son Güncelleme Tarihi: 17/04/2023 - 14:05