TTO bir kez daha TÜBİTAK BİGG uygulayıcı kuruluş olmaya hak kazandı

02.01.2023

İstanbul Medipol Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş., TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı (BİGG) kapsamında 2023-2025 döneminde girişimcilere hizmet verecek uygulayıcı kuruluşlar arasında yer aldı.

tto_medipol.jpg

TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı (BİGG) kapsamında, 2023-2025 döneminde girişimcilere hizmet verecek yeni uygulayıcı kuruluşlar belli oldu. Açıklanan kuruluşlarda İstanbul Medipol Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. de yer aldı. Girişimcilik ekosistemindeki dönüşümün bir parçası olan 2022 çağrısına, 163 kuruluşun dahil olduğu 52 projenin başvurusu yapıldı. Değerlendirmeler sonucunda 37 proje başvurusunun desteklenmesine karar verildi. “Birlikte Geliştirme ve Birlikte Başarma” motivasyonunun bir yansıması olarak desteklenen projelerde yer alan 134 kuruluşun 32’si üniversite, 7’si üniversite teknoloji transfer ofisi (TTO) birimi ve TTO AŞ, 40’ı teknoloji geliştirme bölgesi, 2’si kamu araştırma merkezi ve enstitüsü, 2’si TEKMER, 4’ü araştırma altyapısı, 6’sı banka ve iştiraki, 5’i girişim sermayesi fonu veya melek yatırımcı ağı, 36’sı sermaye şirketi olarak belirlendi. Uygulayıcı kuruluş olmaya hak kazanan Medipol TTO, teknolojik iş fikirlerinin hızlı büyüme potansiyeli olan şirketlere dönüşmesinde girişimcilere destek olacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Üniversite Girişimcilik Uzmanı Dilan Demirbilek, “İstanbul Medipol Üniversitesi TTO A.Ş. olarak başvurduğumuz TÜBİTAK Girişimcilik Destek Programı kapsamında 52 proje başvurusundan kabul alan 37 projeden biri olduk. Bir kez daha uygulayıcı kuruluş olmaya hak kazanmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu program ile Ankara Medipol Üniversitesi, Türk-Alman Üniversitesi, Lokman Hekim Teknoloji A.Ş. ve Dijitalpark Teknokent ortaklığında 2023-2025 tarihleri arasında teknoloji tabanlı şirket kurmak isteyen girişimcilerimize TÜBİTAK-BİGG 1. Aşama desteği sunmaya hazırız. Başvurmak isteyen tüm girişimci adaylarımızı merkezimize bekleriz.” dedi.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 15:03