Prof. Yükselen, SABAK Başkanlığına seçildi

19.02.2024

Prof. Dr. Arzu Yükselen, Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneğinin (SABAK) 5. Genel Kurulu’nda başkanlığa seçildi.

arzuhoca1

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Arzu Yükselen, Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (SABAK) başkanlığına seçildi. Derneğin 5. Genel Kurulu’nda göreve gelen Yükselen’in yanı sıra yönetim kurulunda Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Nazan Karahan, Sekreter Doç. Dr. Reci Meseri, Sayman Dr. Öğr. Üye. Emre Gürses ve Üye olarak Doç. Dr. Nesrin Akcan faaliyet yürütecek. Merkezi Ankara’da bulunan SABAK, farklı disiplinlerdeki sağlık bilimleri için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları sürdürüyor. Türkiye’deki sağlık bilimleri eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacı ile kurulan SABAK, güncel ve gelişmekte olan teknolojileri kavrayan, iyi eğitilmiş, nitelikli sağlık profesyonellerinin yetiştirilerek toplumun refahını ileri götürmeyi amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarını sürdüren ve bağımsız bir dernek olan SABAK, İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesine bağlı Beslenme ve Diyetetik, Dil ve Konuşma Terapisi, Ergoterapi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Ortez ve Protez bölümlerinin akreditasyonunu gerçekleştirmişti.

Son Güncelleme Tarihi: 19/02/2024 - 10:38