Prof. Yayla, medeniyet ve insanlık üzerine konuştu

23.02.2024

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Yayla, “Medeniyet ve İnsanlık” başlıklı programda konuştu.

ahoca

İstanbul Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Ayrımcılığı Önleme ve Eşitlik Ombudsmanlığı Ofisinin iş birliğinde “Medeniyet ve İnsanlık” başlıklı program düzenlendi. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinden Dr. Öğr. Üye. Ergün Dilaveroğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı programda İTBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Yayla konuşmacı olarak yer aldı. Konuşmasında medeniyet ve insan ilişkisini derinlemesine irdeleyen Yayla, farklılıkların kültürel zenginliği oluşturduğunu ifade ederken ortaklığın uygarlığına dair açıklamalarda bulundu. Sosyal düzenin oluşumunda kendiliğinden doğan düzenle uygarlık arasındaki ilişkiye değinen Yayla, insanın sosyal düzeni iki ayrı türde ürettiğini söyledi. Bu iki ayrı düzeni, ‘organize edilmiş’ ve ‘kendiliğinden doğan düzen’ olarak ifade eden Yayla, şöyle dedi: “Organize edilmiş düzen için devlet gibi bir organizatör gerekli. Kendiliğinden doğan düzen ise uygarlığın özü. Kendiliğinden doğan düzene nispeten Amerika’yı, organize edilmiş düzene ise Sovyet Rusya’yı örnek gösterebiliriz.”

Son Güncelleme Tarihi: 20/03/2024 - 13:30