Prof. Güntekin, TÜBA Asosye Üyesi seçildi

02.12.2023

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahar Güntekin, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asosye Üyesi olarak seçildi.

baharhoca

İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahar Güntekin, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) 60. Genel Kurulu’nda 91 Akademi Üyesi’nin katılımıyla gerçekleşen oylama sonucunda TÜBA Asosye Üyesi olarak seçildi. Güntekin, TÜBA Asosye Üyesi olarak bilimsel konularda ve bilimsel önceliklerin saptanması amacıyla incelemelerde bulunacak ve danışmanlık yapacak. Güntekin, aynı zamanda üye olarak toplumda bilimsel yaklaşım ve düşüncenin yayılmasını sağlama, bilimin öneminin ülke kamuoyunca kabulünü sağlama ve bilim insanlığını özendirmek için ödüller verme faaliyetlerine katkıda bulunma görevlerini sürdürecek. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Güntekin, ülkemizin bilim politikalarına yön verme vizyonuyla hareket eden TÜBA’ya Asosye Üye olarak seçilmekten dolayı onurlu ve mutlu olduğunu ifade etti. TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker başta olmak üzere TÜBA Üyelerine teşekkürlerini ileten Güntekin, bilimsel çalışmalarına büyük bir motivasyonla devam edeceğini söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 02/12/2023 - 19:13