Prof. Güntekin, Roy John Ödülü’nü kazanan ilk kadın araştırmacı oldu

07.09.2023

Tıp Fakültemizden Prof. Dr. Bahar Güntekin, beynin elektrofizyolojisi üzerine çalışmalar yapan EEG and Clinical Neuroscience Society (ECNS) tarafından ‘Roy John Ödülü’ne layık görüldü. Güntekin, bu başarıya imza atan dünyadaki ilk kadın araştırmacı oldu.

Baharhoca.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahar Güntekin, beynin elektrofizyolojisi üzerine çalışmalar yapan EEG and Clinical Neuroscience Society (ECNS) tarafından ‘Roy John Ödülü’nü kazanma başarısı gösterdi. Uluslararası anlamda değer taşıyan bu ödül, SCI’de (Science Citation Index) dizinlenen 50’den fazla makale üreten ve alana önemli katkılar sağlayan bilim insanlarına veriliyor. Güntekin, dünyada bu başarıyı gösteren ilk kadın araştırmacı oldu.

Son Güncelleme Tarihi: 07/09/2023 - 09:12