Ana içeriğe atla

Prof. Dinçer’e Üstün Editör Ödülü

27.04.2023

İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Dinçer, Financial Innovation (SSCI-Q1) dergisinin 2022 The Outstanding Editor (Üstün Editör Ödülü) ödülüne layık görüldü.

1

Financial Innovation (FIN) tarafından düzenlenen 2022 yılı “Olağanüstü Katkıda Bulunanlar” ödülleri sahiplerini buldu. Ödül takdimi, En İyi Bildiri Ödülü, Üstün Editör Ödülü ve Üstün Katkı Ödülü olmak üzere 3 farklı kategoride yapıldı. İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Dinçer, Financial Innovation (SSCI-Q1) dergisi tarafından ‘Üstün Editör Ödülü’ne layık görüldü. FIN’den yapılan açıklamada, Dinçer’in dergiye ve alana olağanüstü katkılar sağladığı vurgulanarak, “Dinçer, yüksek kaliteli araştırmaları teşvik etme ve yüksek kaliteli yayınları, özel sayı düzenlemeleri ve titiz incelemeleriyle finans alanını ilerletme taahhüdünü tutarlı bir şekilde göstererek ödülü almaya layık görüldü. Dinçer’i tebrik ediyor ve finansal yenilik alanına yaptıkları katkının devam etmesini dört gözle bekliyoruz.” açıklamasında bulunuldu. En İyi Bildiri Ödülü ise “COVID -19 Salgını Varlığında Borsalar Arasındaki Dinamik Bağlantı: Ekonomi Politikası Belirsizliği Önemli mi?” başlıklı araştırma makaleleriyle Manuel Youssef, Khaled Mokni ve Ahdi Noomen Ajmi’ye verildi. Son olarak “Üstün Katkı Ödülü” ise finansal yenilik alanına yaptığı önemli katkılardan dolayı Syed Jawad Hussain Shahzad layık görüldü.

DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI ARASINDA YER ALMIŞTI

Prof. Dr. Hasan Dinçer, Stanford Üniversitesince hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde de yer almıştı. Dinçer, 2021 yılı çalışmaları dikkate alınarak oluşturulan ‘Yıllık Etki Listesi’nde yüzde 2’lik dilime girerek bu listede yer alma başarısı göstermişti. Dinçer, geçtiğimiz yıllarda sosyal bilimler alanında TÜBA-GEBİP Ödülü’ne de layık görülmüştü.

Son Güncelleme Tarihi: 13/07/2023 - 12:09