Ana içeriğe atla

Prof. Aslan ve ekibinin patentine ikincilik ödülü

03.05.2023

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan ve ekibi, TÜRKPATENT tarafından düzenlenen 3. Üniversiteler Patent Yarışması’nda ikinci oldu.

1

Türk Patent ve Marka Kurumunca (TÜRKPATENT) düzenlenen 3. Üniversiteler Patent Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu. İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan, Muhammad Sohaib Jamal Solaija ve Abuu Bakari Kihero’ya ait patent ikincilik ödülü kazandı. İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü’nde düzenlenen ödül töreninde Prof. Arslan ve ekibi “Güvenli Kablosuz İletişime Yönelik Dağıtık Taşıyıcı Frekans Ofseti Dengelemesi” başlıklı patent ile ödüle layık görüldü. Ödül töreninin ardından buluşları hakkında bilgi veren Abuu Bakari Kihero, telsiz haberleşme üzerine çalıştıklarını söyledi. Özellikle fizik katmanı üzerine çalıştıklarını ifade eden Kihero, şöyle dedi: “Bu yarışmada yaptığımız patent haberleşme güvenliğiyle alakalı. Yani haberleşme sinyallerini korumak için. Çünkü haberleşme sinyalleri normalde her yere yayılıyor. Herkes yakalayabiliyor, işleyebiliyor. Bizim yaptığımız teknik sinyali korumak için. Herkes sinyali yakalayabilir ama işleyemez. İkinci olduğum için mutluyum.”

JAMAL SOLAIJA: PATENTLER TOPLUMA FAYDA SAĞLAYACAK
Buluşçu ekipten Muhammad Sohaib Jamal Solaija ise patent yarışma programının gençler için önemli bir platform olduğunu söyledi. Medipol adına derece aldığı için çok mutlu olduğunu kaydeden Solaija, şöyle dedi: “Patent yarışma programı, genç buluşçuların kendi uzmanlık alanlarındaki becerilerini sergilemeleri ve dolayısıyla ilgili kuruluşlardan destek almaları için mükemmel bir platform. Bu yarışma gençleri eleştirel düşünmeyi teşvik ediyor ve toplumdaki farklı sorunların çözümüne katkı sağlıyor. Katılımcıların fikirlerini tutarlı bir şekilde anlatabilmeleri açısından mükemmel bir deneyim.”

TOPLAMDA 135 BİN TL ÖDÜL DAĞITILDI

Ankara Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Zeynep Sabra Tutar’ın birinci olduğu yarışmada toplam 135 bin TL’lik ödül dağıtıldı. Yarışmanın birincisi 30 bin TL, ikincisi 20 bin TL, üçüncüsü 15 bin TL, dördüncü ve onuncu sırada yer alan öğrenciler ise 10 bin TL ile ödüllendirildi. Yarışmada ayrıca ilk üçe giren buluşlar için Türk Sınai Mülkiyet Değerleme Şirketi (TÜRKSMD) tarafından ücretsiz patent değerleme hizmeti sunulacak.

Son Güncelleme Tarihi: 13/07/2023 - 12:09