Ana içeriğe atla

Diş Hekimliği Fakültesi için akreditasyon töreni düzenlendi

04.05.2023

Diş Hekimliği Fakültesi Türkçe Programının Diş Hekimliği Eğitim Programları Akreditasyon Derneği (DEPAD) tarafından 2029 yılına kadar akredite edilmesi düzenlenen törenle kutlandı.

Dishekimliğihaberfoto.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Türkçe Programının DEPAD tarafından altı yıl süreyle akredite edilmesi düzenlenen törenle kutlandı. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda yapılan törene Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Ceran, Rektör Danışmanı ve Kalite Komisyonu Koordinatörü Prof. Dr. Recep Öztürk, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sina Uçkan ile Uluslararası Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Taştekin olmak üzere çok sayıda akademisyen ve öğrenci katılım gösterdi. Törenin açış konuşmasını gerçekleştiren Dekan Uçkan, akreditasyon süreçlerine resmi olarak 12 Şubat 2020’de başvurduklarını ve sürecin 17 Mart 2023 tarihinde tam akredite olarak başarı ile tamamlandığını söyledi. Bu süreçte emeği geçenlere teşekkür eden Uçkan, şöyle dedi: “Türkiye’de yüzün üzerinde diş hekimliği fakültesi var. Bu fakültelerden İstanbul Medipol Üniversitesi de dahil olmak üzere sadece 6 tanesi akreditasyona sahip. Bu durum çok gurur verici. Akreditasyon çalışmaları takım ruhumuzu pekiştirdi. Dört farklı konumda birbirinden uzak mesafelerde görev alan hocalarımız fedakarlıklarıyla bu görevleri yerine getirdiler. Bize bu aşamada destek olan herkese teşekkürlerimi sunarım.”

PROF. ÖZTÜRK: AKADEMİK FAALİYETLERİ İKİ KATINA ÇIKARMALIYIZ

Rektör Danışmanı ve Kalite Komisyonu Koordinatörü Prof. Dr. Recep Öztürk ise Diş Hekimliği Fakültesinin akredite olarak üstün eğitim ve araştırma çıktılarını garanti altına aldığını ifade etti. Üniversitemizde yürütülen bütünsel kalite yönetim anlayışının daha ileri başarılara ulaşmak için gereklilik olduğunu vurgulayan Öztürk, şöyle dedi: “Üniversite olarak yeni hedefimiz verimli ve yalın süreç yönetimi, kurumsal akreditasyon, marka değerimizi artıracak çalışmalar ve itibarlı dünya üniversiteleri kurum ve avans sıralamalarında daha iyiye ulaşmak. Bu hedeflere ulaşmak için akademik faaliyetlerimizi nicelik ve nitelik açısından en az iki katına çıkarmak zorundayız. Çok yakın zamanda üniversite genelinde akademisyen düzeyinde tüm yayınlar, patentler, tasarımlar ve diğer akademik aktiviteler AVESİS programıyla takibe başlanacak. Bugün burada kutladığımız başarının sadece başlangıç olduğunu unutmayalım. Sürekli öğrenme ve gelişme anlayışıyla öğrencilerimizin ilerleyen süreçlerde daha büyük başarılara ulaşacağına inancım tam.”

REKTÖR CERAN: HEDEFİMİZ İLK BİNDE YER ALMAK

Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Ceran ise Diş Hekimliği Türkçe Bölümünün tam akreditasyonu sebebiyle haklı bir gurur yaşadıklarını söyledi. İstanbul Medipol Üniversitesinin kurulduğu günden bugüne kadar sayısal büyüme, kalite ve stratejik planlamayı birlikte sürdürdüğünü ifade eden Ceran, gelinen noktada sayısal büyümenin tamamlandığını söyledi. Dünya standartlarında bir üniversite olabilmek adına yoğunlaştıklarını ifade eden Ceran, şöyle dedi: “Biz şu an dünya sıralamalarının hepsinde bir şekilde yer alıyoruz. Ama bu sıralamaların daha yukarıda olmasını bekliyoruz. Temel hedefimiz ilk 1000’de yer alabilmek ama bulunduğumuz noktada da ülkenin kadim üniversiteleriyle benzer yerlerdeyiz. Patent anlamında da üniversitemiz iyi bir noktada. Patent başvuru ve kabullerinde bütün üniversiteler içerisinde 1. ve 2. sıralarda yer alıyoruz. Bu anlamda baktığımızda üniversitemiz giderek büyüme ve gelişmeye ağırlık vermiş durumda. Tabi bunlar yeterli değil. Ne kadar bölüm akredite edersek edelim bu sınıflandırma hep devam edecek. Bunun için diğer fakültelerimizde de gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplam 80 lisans programımızdan 30’u akredite olmuş durumda. Bu anlamda vakıf üniversiteleri içerisinde 1 ve 2’deyiz. Genel olarak da Türkiye oranında yarı yarıya bir oranla akredite olmuş durumdayız. Buralara gelmemizi sağlayan fakültenin tüm öğretim üyelerine ve öğrenci arkadaşlarına teşekkür ediyor, başarıların devamını diliyorum.”

1

 

2

 

3

 

4

 

Son Güncelleme Tarihi: 13/06/2023 - 14:05