Ana içeriğe atla

İstanbul Medipol Üniversitesi ve ISTAC arasında iş birliği

26.04.2023

İstanbul Medipol Üniversitesi ve İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) arasında iş birliği protokolü imzalandı. İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu iş birliğine ilişkin, “ISTAC ile iş birliğini çok değerli buluyor, hukukçular için bunu önemli bir şans olarak görüyorum.” dedi.

hukuk1.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi ve İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) iş birliği protokolüne imza attı. Protokole taraflar adına İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu ve ISTAC Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı imza attı. İş birliği kapsamında ortak seminerler ve sertifika programları düzenlenerek tahkime ilgi duyan hukukçular için eğitim fırsatları sunulacak. Hukuk Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleşen imza töreninin ardından konuşan Prof. Nuhoğlu, tahkimin uyuşmazlıkların hızlı ve daha ekonomik olarak çözümlenmesini sağlayan bir usul olduğunu söyledi. Üniversitemizde tahkim dersleri olduğunu ifade eden Nuhoğlu şöyle dedi: “Tahkim prosedürü, oradaki duruşma psikolojisi apayrı süreçler. Öğrencilerimiz iş birliği sayesinde derslerde öğrettiklerimizi uygulama sahasında görebilecek. Duruşma koşullarını, orada yaşananları öğrencilere aktarabilmek, uygulamaya hazırlamak ve de tahkimi sevdirmek açısından ISTAC ile iş birliğini çok değerli buluyor, hukukçular için bunu önemli bir şans olarak görüyorum.”

PROF. AKINCI: MEDİPOL İLE ANLAŞMAMIZ ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM

İstanbul Tahkim Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı ise Medipol ile çok önemli bir iş birliğine imza attıklarını söyledi. İstanbul Tahkim Merkezinde ticari davaların 6 ay içeresinde, seri yargılamada ise 3 ay içerisinde sonuçlandığını bildiren Akıncı, şöyle dedi: “Merkezimizde görülen davaların yüzde 92’si 3 ay gibi kısa bir sürede sonuçlandırılıyor. ISTAC, halihazırda gerek dava sayısı gerekse uyuşmazlık miktarı itibarıyla Avrupa’nın en önemli tahkim merkezlerinden birisi. İstanbul Medipol Üniversitesi ile yaptığımız bu iş birliği de hukukçuları tahkim ile buluşturabilmek adına çok önemli bir adım. Çünkü iş birliği platformları sayesinde meslektaşlarımıza, öğrencilere İstanbul Tahkim Merkezini ve tahkimi anlatma fırsatı buluyoruz. Artık ISTAC hukuk hayatının bir parçası haline geldi. Bunun için de bizim açık fikirli eğitim kurumlarına, eğitimcilere ve meslektaşlara ihtiyacımız var. Attığımız bu imzalarla bunu gerçekleştirmenin sevincini yaşıyor, Dekanımız Ayşe Nuhoğlu ve Medipol Üniversitesine teşekkür ediyoruz.”

Son Güncelleme Tarihi: 13/06/2023 - 14:06